12 martie: Ziua Mondială împotriva Cenzurii pe Internet. Care este lupta pentru libertatea online în era digitală?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Această zi are ca scop să atragă atenția asupra importanței libertății de exprimare online și să lupte împotriva cenzurii și restricțiilor impuse pe internet în diferite țări din întreaga lume. 

În timp ce Ziua Mondială împotriva Cenzurii pe Internet este o ocazie importantă pentru a atrage atenția asupra problemelor legate de libertatea online, este de asemenea un moment potrivit pentru a reflecta asupra diverselor forme de cenzură și restricții pe internet din întreaga lume.

Interviu cu Alexandru Păunescu, psihanalist în formare și astrolog: ”Astrologia implică abilități vizuale care fac apel la limbajul simbolic”

Unele dintre aceste probleme includ:

Blocajele site-urilor web și rețele sociale în unele țări, fie pentru a controla fluxul de informații, fie pentru a limita accesul la anumite conținuturi considerate imorale sau subversive de către guvernele locale.

Supravegherea și monitorizarea extensivă a activității online a cetățenilor, care poate amenința dreptul la confidențialitate și intimida utilizatorii în exprimarea liberă a opiniei lor.

Încercările de a limita sau controla libertatea de exprimare pe internet prin intermediul legislației restrictive și a legilor care pedepsesc exprimarea opiniei critice față de guverne sau instituții.

Atacurile cibernetice împotriva site-urilor web și a platformelor online care găzduiesc conținut controversat sau care promovează libertatea de exprimare, cu scopul de a le reduce la tăcere.

În plus, Ziua Mondială împotriva Cenzurii pe Internet servește și ca moment de mobilizare pentru organizații neguvernamentale, activiști și cetățeni preocupați de libertatea online. Aceștia folosesc această ocazie pentru a organiza evenimente, campanii de conștientizare și acțiuni care luptă împotriva cenzurii și restricțiilor pe internet.

În cadrul acestei zile, se desfășoară dezbateri și conferințe pe teme legate de cenzura online, se lansează rapoarte și studii care evidențiază situația libertății online în diferite țări și se promovează soluții tehnologice și legislative pentru contracararea cenzurii pe internet.

De asemenea, utilizatorii de internet sunt încurajați să fie conștienți de drepturile lor online, să-și apere libertatea de exprimare și să sprijine inițiativele și organizațiile care luptă pentru libertatea și deschiderea internetului în întreaga lume.

Îți recomandăm să vezi și acest articol: Artiști, inventatori și muzicieni: ZECE celebrități care au Mercur în Berbec

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Prognoza meteo în următoarea lună. Cum va fi vremea?

Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Pluto intră mâine în Vărsător! Previziuni extraordinare pentru TOATE zodiile, până în 2044

freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

pixel