11 mai: Ziua mondială de conştientizare a egoului. De ce egoul excesiv este nesănătos?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Această zi are scopul de a creşte gradul de conştientizare a problemei egoului şi a modului în care acesta poate influenţa tot ceea ce facem.

În mod ideal, ar trebui să se pună accentul pe autoperfecţionare şi pe eliminarea egoului pe tot parcursul anului, dar, bineînţeles, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

Mişcarea de conştientizare a egoului a fost înfiinţată în 2018, ca o reţea de sprijin pentru cei care se luptă cu afecţiuni psihice legate de ego, având drept obiectiv să ajute la prevenirea altor cazuri de abuzuri sau deficienţe din cauza faptului că se confruntă cu probleme legate de ego.

O zi mondială dedicată conştientizării egoului (#WorldEgoAwarenessDay) contribuie la concentrarea atenţiei asupra acestei probleme şi la o mai bună înţelegere.

O minte excesiv de egocentrică poate provoca multe afecţiuni, precum furie, prejudecăţi, complexe de inferioritate, sentimente de superioritate, violenţă legată de stres, rasism, sexism şi multe altele.

De asemenea, problemele legate de ego pot cauza o nevoie de aprobare şi probleme cu empatia şi relaţiile. Cei care se luptă cu egoul lor sunt mai predispuşi să simtă singurătate şi disperare.

Egoismul este un comportament învăţat şi reprezintă o formă de abuz emoţional şi psihologic, chiar dacă acest lucru este greu acceptat sau neacceptat de către cei în cauză, conchidce site-ul dedicat acestei zile, https://www.awarenessdays.com

Astăzi celebrăm și ziua "mănâncă ce vrei"

Mulţi oameni îşi petrec timpul stresându-se cu privire la dieta lor şi la ceea ce ar trebui sau nu ar trebui să mănânce, mai ales pentru că lumea de astăzi este plină de coperte de reviste cu modele perfect tonifiate şi bronzate, care ne fac să ne simţim în mod constant nepotriviţi.

Cei aflaţi în această situaţie vor fi bucuroşi ca pe 11 mai să sărbătorească Ziua mănâncă ce vrei (#EatWhatYouWantDay).

Creată de americanii Thomas şi Ruth Roy, care au iniţiat şi alte sărbători inedite, această zi a fost gândită să-i ajute pe oameni să se desprindă de tendinţele frustrante ale vremurilor noastre în materie de sănătate şi dietă, chiar şi pentru o singură zi, să se relaxeze şi să se bucure un pic de viaţă.

Cei mai mulţi nutriţionişti par să fie de acord că o pauză din când în când poate fi de fapt benefică pentru noi şi că dacă ne forţăm să mâncăm doar alimente sărace în calorii şi lipsite de gust pentru perioade prelungite de timp, este posibil să ne trezim că ne îndopăm brusc cu tot ce vedem, atunci când ne dispare determinarea.

Prin urmare, Ziua "mănâncă ce vrei" oferă ocazia perfectă de a avea libertatea de a alege să mâncăm ceea ce dorim, fără să ne simţim vinovaţi de acest lucru.

Este, de asemenea, perfectă în cazul în care poftim de mult timp să încercăm ceva, dar ne-am abţinut pentru că nu am vrut să trişăm dieta.

Vezi şi: Muzeul Satului, cel mai de seamă reprezentant al diplomaţiei culturale româneşti. De ce nu va dispărea satul românesc?

Sursa: AGERPRES (AS - editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel