ZECE trucuri psihologice pentru a socializa cu încredere! Spune ADIO timidităţii
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Viaţa socială este un "joc" plăcut o dată ce îi înţelegi "regulile". Câteodată este greu să ne facem remarcaţi aşa cum ne dorim într-un grup de oameni, la un interviu sau în alte contexte. Dar psihologii ne ajută cu câteva sfaturi simple care să ne ajute să navigăm prin momentele în care ne dorim să comunicăm ca nişte profesionişti fără să ne trădăm timiditatea sau lipsa de încredere. Poate unele dintre cele enumerate mai jos le ştii deja, dar le-ai şi aplicat? Ai putea avea o surpriză plăcută!

1. Fii încrezător

Acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut, dar presupunând că limbajul corporal încrezător merge mult spre primele impresii (sau a doua, a treia, a suta). Oamenilor le plac persoanele încrezătoare. Par mai fiabile, mai demne de încredere și mai atractive.

2. Când întâlnești pentru prima dată pe cineva, spune ceva despre culoarea ochilor

Culoarea ochilor nu este neapărat importantă, dar când faci o remarcă despre această trăsătură, vei oferi cantitatea perfectă de contact vizual cu interclocutorul tău. Contactul vizual este important în situațiile sociale. Prea mult este înfiorător și incomod, iar insuficiența ne face să părem timizi sau neîncrezători.

3. Oglindeşte limbajul corpului

Oglindirea limbajului corpului cuiva este o modalitate eficientă de a întări o legătură. Nu exagera, ci asumă-ți subtil aceleași posturi generale ale corpului. O persoană care stă la distanță cu brațele încrucișate este mai puțin probabil să se simtă confortabil cu cineva care stă aproape și folosește gesturi largi cu brațe deschise.

4. Foloseşte imediat numele unei persoane

Nu este plăcut să uiţi numele cuiva în momentul în care faceţi prezentările. Experții citaţi de twentytwowords.com recomandă utilizarea numelui persoanei de câteva ori imediat pentru a-l consolida în mintea ta. Acest lucru are un avantaj suplimentar. Oamenilor le place să-și audă numele. Ne face să ne simțim importanți.

5. Simte-te confortabil (sau poţi să te prefaci)

Nu-ți place să cunoști oameni noi sau să vorbești în fața unei mulțimi? Prefă-te ca eşti OK cu asta. Îți poți păcăli propriul creier din starea de anxietate, acționând ca și cum ai fi confortabil în orice situație dată. Dacă întâlneşti oameni noi, prefă-te că îi cunoști deja pe toți acești oameni. Vei apărea mai relaxat, ceea ce te va face mai plăcut pentru oamenii noi. Este un câștig pentru ambele părţi!

6. Observă picioarele oamenilor

Când te apropii de un grup de oameni, observă dacă își întorc picioarele spre tine când te alături grupului. Dacă o fac, ești binevenit. Dacă își întorc corpul sau capul, dar își țin picioarele îndreptate departe de tine, atunci nu ești binevenit sau ai întrerupt la un moment nepotrivit.

7. Momente de tăcere

Dacă o persoană nu a răspuns complet la întrebarea ta, încearcă să rămâi tăcut când termină de vorbit. Tăcerea ta o va obliga să continue să vorbească.

8. Alege cu înțelepciune scaunul

Dacă te aştepţi să ai un conflict cu cineva, aşează-te lângă persoana respectivă, mai degrabă decât vizavi. Poziția este mai puțin opozițională, iar persoana de lângă tine este mai puțin probabil să se simtă amenințată. Această tehnică este bună în sălile de conferință sau chiar la mesle de sărbători cu membri familiei cu care există un risc de discuţii aprinse.

9. Cere favoruri

Pare ciudat, dar dacă este suficient de bun pentru Ben Franklin, este suficient de bun pentru noi. Benjamin Franklin a efectuat un experiment în care a cerut oamenilor pe care tocmai îi întâlnise să-i facă o mică favoare. Descoperirile arată că oamenii sunt mai apți să te placă, deoarece creierul lor va raționaliza faptul că trebuie să te placă deja dacă ți-au făcut o favoare. Poate fi o mică întrebare sau favoare. Întreabă pe cineva cât este ceasul sau dacă îţi poate aduce un șervețel de la bar sau cere părerea cuiva despre ceva.

10. Mestecă gumă dacă eşti nervos

Poţi păcăli creierul pentru a reduce nervii. Creierul nostru este conectat pentru a crede că suntem în siguranță dacă mâncăm. La urma urmei, oamenii din peșteri nu s-ar așeza la o masă dacă ar fi urmăriți de un urs. Nu mesteca gumă în timpul interviului sau audiției, dar o bucată de gumă în timp ce aștepți te poate ajuta să te relaxezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Marte în Berbec de pe 30 aprilie. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

pixel