ZECE filme remarcabile despre drumul către SUCCES
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Succesul sănătos se câștigă încet. Nu există calea mai ușoară, ci doar multe obstacole care te vor duce acolo unde îți dorești dacă lupți pentru visul tău. Iată câteva filme care ne arată câte trebuie să înfrunți pentru succes, dar că rezultatul merită!

Un exemplu viu din viața altei persoane poate schimba atitudinea cuiva față de propria sa destinație. Desigur, este mai bine să învățăm din experiența altora, iar pentru asta, este benefic să avem la dispoziție sute de povești uimitoare. Poveștile motivaționale ale cinematografiei mondiale ridică stima de sine, lărgesc orizonturile, oferă un timp plăcut și ajută eficient la reducerea stresului. În mod deosebit, iubim filmele inspiraționale despre succes – întotdeauna cu un final fericit. Filmele demonstrează că drumul dificil și detaliat al muncii asupra sinelui se încheie cu o recompensă pentru eroul care s-a schimbat și a devenit o persoană mai bună.

Iată recomandările noastre!

1. The King’s Speech

Regizat de Tom Hooper, filmul este o poveste biografică despre cum munca grea și mentori buni te pot duce acolo unde îți dorești. Colin Firth și Geoffrey Rush interpretează rolurile regelui Imperiului Britanic și ale terapeutului său de vorbire, care îl ajută să scape de bâlbâiala sa - o caracteristică inadecvată pentru persoanele cu titluri și pentru figuri publice. Ceea ce părea imposibil inițial devine realitate datorită exercițiilor constante.

2. Darkest Hour

Capodopera lui Joe Wright, în care joacă Gary Oldman, este un spectacol de teatru unipersonal, deși interpretările actorilor secundari Stephen Dillane, Kristin Scott Thomas și Ben Mendelsohn sunt, de asemenea, remarcabile. Gary Oldman interpretează rolul lui Winston Churchill, figura care a reușit să înfrunte opoziția politică și să conducă Marea Britanie în lupta împotriva nazismului. Este un exemplu ideal despre cum voința și eforturile unei singure persoane pot schimba lumea în bine și pot preveni o catastrofă.

3. Secretariat

Randall Wallace a realizat un film despre un cal, care a jucat unul dintre rolurile principale (alături de stăpâna sa, interpretată de Diane Lane). Este o poveste instructivă despre un om care ar fi putut pierde totul, dar și-a adunat forțele și a început să acționeze. Eroina Diane Lane salvează grajdurile părinților ei de la vânzare. În acel loc se naște un mânz care va crește și va doborî recordul mondial câștigând trei premii prestigioase în trei dintre cele mai bune competiții.

4. The Legend of Bagger Vance

Această dramă sportivă, regizată de Robert Redford, îi are în distribuție pe Will Smith, Matt Damon și Charlize Theron. Eroina poveștii moștenește datorii și un teren de golf, și decide să organizeze un turneu pentru profesioniști pentru a nu ajunge în faliment. Ea îl invită pe un talent autodidact, aflat la fundul prăpastiei și al sticlei, să se alăture campionilor titrați - astfel viața îi oferă o altă șansă. Filmul ne învață că destinul ne poate oferi o surpriză plăcută, dacă știm cum să o valorificăm.

5. Peaceful Warrior

O dramă autobiografică regizată de Victor Salva și cu actorii Scott Mechlowicz, Nick Nolte și Amy Smart în rolurile principale. Filmul explorează ascensiunea și căderea unui gimnast tânăr și de succes, dar îngâmfat, a cărui carieră incredibilă este întreruptă de o accidentare. Provocările îl determină să-și reevalueze viața și să o privească altfel. Aceeași viziune îl ajută să se întoarcă la sport și să obțină rezultate la care eroul nu visase niciodată.

6. 12 Years a Slave

Povestea despre cum călătoria unui afro-american liber în statele sudice ale Statelor Unite în secolul al XIX-lea a devenit un infern. Cu actorii Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender și Benedict Cumberbatch în rolurile principale, filmul lui Steve McQueen ne aduce în realitatea sumbră a Americii în care se practica sclavia și ne învață că doar o voință neclintită și o hotărâre fermă pot conduce la o asemenea libertate atât de dorită.

7. Everest

Acest film din 2015, regizat de Baltasar Kormákur și cu Jason Clarke, Josh Brolin și John Hawkes în rolurile principale, ne vorbește despre cel mai interesant fenomen al turismului modern: cozile se formează în fața vârfurilor chiar și ale celor mai înalte și inaccesibile munți din lume. Este o poveste despre confruntare - pentru a supraviețui în vârf, ai nevoie de toată puterea ta.

8. The Aviator

Acest film biografic din 2004, regizat de maestrul Martin Scorsese și cu Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett și Kate Beckinsale în rolurile principale, a primit numeroase premii, inclusiv patru premii BAFTA. Povestea este despre faptul că în căutarea unui scop, oamenii obsedați de o idee pot întâmpina multe obstacole: ruină, împrumuturi, paranoia, atacuri de panică, halucinații și nebunie. Dar sentimentul unei vieți trăite în numele ideii și realizarea obiectivului poate justifica orice dificultăți.

9. Yes Man

O comedie romantică regizată de Peyton Reed, cu Jim Carrey, Zooey Deschanel și Bradley Cooper în distribuție. Este o călătorie suprarealistă într-o lume în care nu poți refuza pe nimeni. Principiul "nu spune niciodată nu nimănui" schimbă dramatic viața unui pierzător tipic. Uneori, deciziile radicale aduc rezultate radical bune - și multe aventuri interesante care fac viața demnă de trăit.

10. Rush

Versiunea cinematografică a confruntării dintre doi campioni legendari de Formula 1 din anii '70. Este un film despre era în care "regina motorsportului" era încă plină de multe pericole, când aproape în fiecare an, unul dintre piloți murea pe pistă. Filmul arată modurile diferite în care poți atinge succesul, cum diferite persoane ajung în vârf și ce câștigă în final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii afectate de Luna Nouă din Taur

Horoscop. Pe 8 mai va avea loc o Lună Nouă în Taur. 

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Previziuni astrale. Pe 8 mai are loc o Lună Nouă în...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Freepik.com

Neptun în Pești până în 2026. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

pixel