Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Romsilva a publicat imagini spectaculoase extraordinare cu boncănitul cerbilor, surprinse în Suceava.
"O filmare extraordinară cu boncănitul cerbilor în pădurile administrate de Ocolul Silvic Pojorâta din cadrul Direcției Silvice Suceava, realizată de fotograful de wildlife Emil Ionescu. Chiar dacă filmul realizat de Emil Ionescu este puțin mai lung, vă recomandăm să-l vizionați până la final, cu sunetul pornit.
Boncănitul cerbilor, adică perioada de împerechere a cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.
Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Romsilva - Direcția Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.", se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Romsilva.
Romsilva a publicat și imagini cu un grup de ciute, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Bucegi.
"Întâlnire cu un grup de ciute într-o pădure din Parcul Natural Bucegi, într-o filmare realizată de colegii noștri Vali Bălan și Bogdan Butufei.
Ciuta este femela cerbului și are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu toamna, când are loc împerecherea, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecați, întotdeauna, viței şi chiar cerbi din al doilea an.
Pădurile din Parcul Natural Bucegi asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a #Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.", se arată într-o altă postare a Romsilva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...