Valeriu Tiţa, noul selecţioner al Siriei. Obiectivul, calificarea la Mondiale
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Naţionala de fotbal a Siriei va avea un nou antrenor. Alesul Federaţiei este un român. 

Este vorba despre Valeriu Tiţa, care a antrenat mai multe echipe siriene. A mai ocupat, în două rânduri, și postul de selecționer al naționalei, cu care a câștigat în 2010 chiar Cupa Asiei la fotbal.

Tița a fost ales pentru a-l înlocui pe fostul selecționer tunisian, demis după rezultatele slabe în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar. Obiectivul său va fi să califice echipa, aflată pe ultimul loc în grupă, la turneul din 2022.

Valeriu Tiță își va prelua atribuţiile săptămâna viitoare. Nu el este primul român la cârma naționalei Siriei. Înaintea lui alți trei români au pregătit selecționata siriană, în anii 60 și 90, scrie Digi24.

Siria ocupă locul 85 în clasamentul mondial FIFA. Cel mai valoros jucător este Omar Al-Somah (Al-Ahli Jeddah), cotat la 5 milioane de euro, care este și căpitanul echipei, scrie Digisport.

Cine este Valeriu Tiţa 

 

Tiţa, născut în aprilie 1966, şi-a început cariera ca mijlocaş la FC Drobeta-Turnu Severin. Acesta a mai evoluat în Divizia A şi la Corvinul Hunedoara. În 1992, el a plecat în Maroc, acolo unde a semnat cu Olympique de Casablanca, echipă al cărei antrenor era chiar legendarul Ilie Balaci. În Marco a câştigat un titlu şi două cupe. 

Ulterior, Tiţa a semnat cu Raja Casablanca, dar şi cu Maghreb de Fes, înainte de a reveni în România, unde a început şi cariera de antrenor. 

În 2010, Tiţa a condus-o pe Al-Ittihad Aleppo în finala Cupei Asiei, câştigată cu 4-2 după penaltyuri contra celor de la Al-Qadsia. Acesta a fost primul titlu internaţional al celor de la Aleppo, motiv pentru care Tiţa este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din Siria. 

În 2011, Tiţa a condus şi naţionala Siriei în Cupa Asiei, unde a înregistrat o victorie şi 2 înfrângeri. A demisionat atunci, pentru că echipa nu s-a calificat din grupe, scrie Wikipedia. 

În afara lui Valeriu Tiţa, alţi trei români au pregătit naţionala Siriei: Cornel Drăguşin (1965-1966), Virgil Dridea (1992-1993) şi Mircea Rădulescu (1997-1998). În perioada 2019-2021, românul a antrenat în Irak, la Al-Mina’a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel