Listă de aşteptare cu turişti care vor să vadă Delta îngheţată
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Turiștii vor să vadă spectacolul Deltei înghețate! Iată ce transmite un operator turistic!

Un operator turistic din Delta Dunării are deja o listă cu clienţi care doresc să vină în rezervaţie atunci când lacurile şi canalele sunt îngheţate, pentru iubitorii de natură iarna în Deltă fiind un adevărat spectacol.

Directorul unei agenţii de turism, Iliuţă Goean, a transmis pentru AGERPRES că zilele trecute, atunci când a fost ger în Deltă, lacurile şi canalele nu au îngheţat, datorită temperaturii ridicate a apei.

'În ultimii doi, trei ani, au fost mulţi fotografi români care au ales să vină iarna în Deltă pentru acest spectacol. Acum avem listă de aşteptare, să-i sunăm când îngheaţă delta, pentru că vin imediat să facă fotografii. Zilele trecute a fost un pic îngheţată. Când a venit gerul, apa avea 8 grade şi nu a îngheţat imediat. Întâi s-a răcit şi abia în ultimele zile de ger a îngheţat, dar avem un nivel foarte mare al apei, suntem aproape de cota de inundaţie şi, din cauza mişcării apei, îngheaţă mai greu', a spus Iliuţă Goean.

El a mai spus că iarna în Deltă poate fi o experienţă nemaipomenită pentru iubitorii de natură, dacă vizitatorii sunt echipaţi corespunzător.

'Este linişte, nu mai interacţionezi cu o grămadă de alte bărci, e acea deltă în care aveai libertatea să mergi unde vrei şi să nu fii călcat de nave rapide. Acum sunt 100 de specii de păsări care iernează în deltă. Au fost zilele trecute realizatorii documentarului România sălbatică, iar la următoarea lor lansare o să vedeţi câte oportunităţi pot fi pentru fotografi, pentru păsărari, pentru iubitorii de natură. Poate fi o experienţă fabuloasă. Dacă eşti bine echipat, este o plăcere să mergi la un răsărit iarna, să mergi printre gheţuri', a menţionat directorul agenţiei de turism.

Iliuţă Goean are această agenţie de turism de aproape 20 de ani şi este unul dintre promotorii turismului lent în Deltă.

Sursa: AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Știai că există un hotel de gheață? Iată câteva informații despre acesta!

  • În fiecare decembrie, la câțiva kilometri de orașul Quebec, ceva magic prinde viață în peisajul înzăpezit. În fiecare an, Hotelul de Gheață este construit de la zero în întregime din zăpadă și gheață, într-un impresionant spectacol de inginerie.
  • Hotelul folosește 500 de tone de gheață și 30.000 de tone de zăpadă
    Hotelul este reconstruit în fiecare an, și fără îndoială, este o sarcină masivă. Hotelul utilizează, de fapt, zăpadă artificială care este amestecată pentru a o face mai densă și mai umedă. Ai nevoie de o zăpadă compactă pentru a construi o structură ca aceasta!
  • Hotelul necesită 50 de oameni și 6 săptămâni pentru construcție
    Cu 32.000 de metri pătrați de acoperit, nu este surprinzător că hotelul durează mult timp să fie creat. Pe lângă construirea hotelului, sculptorii în gheață creează sculpturi și carving-uri uimitoare pentru hotel.
  • Temperatura în interior variază între -3°C și 5°C
    Așadar, mult mai cald decât temperaturile de -25°C din Quebec în timpul iernii! Hotelul are focuri înăuntru pentru a te ține cald. Dacă dormi peste noapte, primești un adevărat saltea, foi de izolație și un sac de dormit rezistent pentru a te menține călduros.
  • Sunt 45 de camere și suite cu teme diferite
    Camerele standard ale Hotelului de Gheață sunt intime precum un iglu, în timp ce cea mai mare Suită Premium Deluxe Spa are șemineu și cadă cu hidromasaj! Între acestea, vei găsi camere unice cu sculpturi individuale în gheață și suite cu șemineu care emană o atmosferă cochetă.
  • Hotelul dispune de tot, de la un restaurant din gheață, la un bar din gheață, până la o capelă din gheață. Poți face orice la hotel, de la a lua masa, să bei shot-uri din pahare de gheață, până la a te căsători chiar acolo!

Citește și Girafa Benito a început o călătorie de 50 de ore către o nouă casă, într-un parc safari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zile mirifice pentru o zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Revelații și optimism pentru o zodie

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Dezinformare pentru o zodie

freepik.com

TREI zodii primesc șanse unice de la astre. Norocul le surâde!

pixel