Trucuri pentru masa de Revelion de la Chef Joseph Hadad
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Joseph Hadad s-a născut în 1959 în Ierusalim, într-o familie cu tradiție în gastronomie, cu mama de origine marocană și tatăl tunisian. Renumitul chef a dezvăluit, pe blogul personal, câteva trucuri utile pentru masa de Revelion, care să-i surprindă pe invitații tăi.

Iată care sunt sugestiile lui Joseph Hadad pentru masa de Revelion!

Chef Joseph Hadad ne învață cum să obținem preparate din pui pline de savoare și ne explică ce garnituri sănătoase putem alege pentru a servi alături de acestea.

"În aceste zile speciale vrem ca și mesele noastre să fie speciale, iar dacă plănuți să organizați o petrecere acasă pentru Revelion sau și în alte ocazii, de ce nu, m-am gândit să vă ofer câteva trucuri care să vă ajute să gătiți cea mai bună versiune a preparatelor festive. Dacă decideți să pregătiți un pui la cuptor, atunci ați putea să vă gândiți și la o garnitură mai specială: pâinea îmbibată în pui. Mai exact, tăiați felii groase de pâine de calitate (eventual pâine cu maia) și puneți-le pe fundul unei tăvi cu grătar. Stropiți pâine cu ulei de măsline și presărați puține sare. Puneți pe grătar puiul pregătit pentru coacere și dați totul la cuptor. Pe măsură ce carnea se va găti, va lăsa să se scurgă din ea sucurile delicioase ce se vor îmbiba în pâine, iar aceasta, până ce puiul va fi gata, va deveni caramelizată și gustoasă. Pentru și mai multă aromă, puteți toca ceapă și tarhon foarte fin și să le presărați deasupra feliilor de pâine când le puneți la copt. Pâinea îmbibată cu pui poate fi servită ca garnitură pentru friptură, dar poate fi păstrată și pentru a doua zi și folosită pe post de crutoane pentru o supă sau salată, obținând o panzanella și mai gustoasă.’’

Acesta adaugă și un alt secret pentru a îmbunătăți gustul cărnii: 

’Știți că în rețetele mele de carne (și nu numai), adesea apare scorțișoara ca ingredient de aromă. Acest condiment este unul foarte important în Nordul Africii și Orientul Mijlociu și merge perfect în preparatele ce presupun carne, fie ea de pasăre, vită sau oaie. În plus, zaharurile din scorțișoară se caramelizează la gătire, dând o aromă complexă preparatului final. Așadar adăugați scorțișoară la marinadele în care țineți carnea sau direct în compoziția mâncărurilor pe care le faceți pentru o notă mai exotică a preparatelor festive.’’

Vezi articolul complet pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător?

pixel