TREI rețete delicioase pe bază de mălai pe care să le încerci în weekend!
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Nu știi ce să mai pregătești în weekend? Inspiră-te din aceste rețete, pentru care ingredientul principal este mălaiul.

Mămăligă cu brânză și smântână:

Ingrediente:

1 ceașcă de mălai

3 cești de apă

200 g brânză telemea sau brânză de oaie

Smântână pentru servire

Sare

Instrucțiuni:

Fierbe apa într-un vas. Adaugă treptat mălaiul în apă clocotită, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Redu căldura la minimum și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă și se desprinde ușor de pe pereții vasului. Acoperă vasul cu un capac și lasă mămăliga să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când. Taie brânza în cuburi sau rade-o. Poți adăuga brânza în mămăligă și amesteca până când se topește și se încorporează bine. Servește mămăliga caldă, cu smântână deasupra.

TREI rețete delicioase pe care le poți pregăti în timpul verii. Inspiră-te și tu!

Plăcintă cu mălai și brânză:

Ingrediente pentru aluat:

1 ceașcă de mălai

1 ceașcă de făină

1 ou

1/2 ceașcă de lapte

1/4 ceașcă de ulei

1 linguriță praf de copt

Sare

Ingrediente pentru umplutură:

200 g brânză feta sau brânză telemea

1 ou

Ierburi aromatice (opțional)

Instrucțiuni:

Într-un bol, amestecă mălaiul, făina, praful de copt și sare. Adaugă oul, laptele și uleiul și amestecă până obții un aluat omogen. Într-un alt bol, amestecă brânza cu oul și ierburile aromatice, dacă folosești.Întinde jumătate din aluat într-o tavă unsă cu puțin ulei. Adaugă amestecul de brânză peste aluat. Acoperă cu cealaltă jumătate de aluat, întinzându-l cu grijă pentru a acoperi umplutura. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când plăcinta devine aurie.

Rețete de prăjituri pe care merită să le încerci în weekend

Găluște cu mălai și carne:

Ingrediente:

1 ceașcă de mălai

2 cești de apă

200 g carne tocată (porc, vită, pui etc.)

1 ceapă mică, tocată

1 ou

Sare și piper

Ierburi aromatice (opțional)

Instrucțiuni:

Fierbe apa într-un vas și adaugă puțină sare. Treptat, adaugă mălaiul în apă clocotită, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Reduce căldura la minim și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă. Într-un alt vas, călește ceapa în puțin ulei până devine aurie, apoi adaugă carnea tocată și rumenește-o. Condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice. În aluatul de mălai răcit, adaugă oul și amestecă bine. Formează găluște mici din aluat și umple-le cu amestecul de carne. Fierbe găluștele în apă cu sare timp de aproximativ 10-15 minute sau până când sunt gata și plutesc la suprafață. Servește găluștele calde, cu smântână sau sos de roșii.

Ai în vedere și: TREI rețete neobișnuite cu pepene pentru zilele de vară. Le-ai încerca?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

freepik.com

Ultima retrogradare a lui Mercur din 2024! Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

pixel