Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Pe data de 9 martie a fiecărui an, în funcție de zona țării, oamenii pregătesc cei mai buni mucenici sau măcinici. În funcție de locul în care sunt pregătiți, rețetele pot varia. De pildă, în Muntenia, este cunoscută celebra "supă" de măcinici, nu colacii pregătiți, de exemplu, în zonele din Moldova.
Astăzi îți oferim trei rețete interesante de mucenici moldovenești, pe care le poți încerca și tu!
Mucenici moldovenești cu miere și nucă:
Ingredientele de care ai nevoie:
500 g făină
200 ml lapte călduț
100 g zahăr
100 g unt topit
2 ouă
Coajă rasă de la o lămâie
1 pliculeț drojdie uscată
100 g nucă măcinată
100 ml miere
Scorțișoară pentru pudrare
Instrucțiuni de pregătire
Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia, zahărul și coaja de lămâie. Adaugă laptele călduț, untul topit și ouăle. Amestecă bine totul până când obții un aluat omogen.
Frământă aluatul timp de 5-6 minute, până când se întinde și nu se mai lipește de mâini.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească timp de aproximativ 1-2 ore, până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, împarte-l în bucăți egale și modelează-le în forma de 8.
Fierbe mucenicii în apă clocotită timp de aproximativ 5-7 minute, până când aceștia apar la suprafață.
Scoate mucenicii și așază-i într-un platou. Presară nucă măcinată și miere peste ei și pudrează cu scorțișoară.
ZECE rețete proteice care vor contribui semnificativ la sănătatea ta
Mucenici pufoși cu smântână și stafide:
Ingredientele de care ai nevoie:
500 g făină
200 ml lapte călduț
100 g zahăr
100 g unt topit
2 ouă
Coaja rasă de la o portocală
1 pliculeț de drojdie uscată
100 g stafide
Smântână pentru servit
Instrucțiuni de pregătire:
Tine cont de aceeași procedură pentru prepararea aluatului ca în rețeta anterioară. După ce ai obținut aluatul, adaugă stafidele și coaja de portocală rasă. Frământă ușor pentru a distribui uniform stafidele în aluat. Lasă aluatul să crească în volum timp de 1-2 ore.
Modelează mucenicii și fierbe-i în apă clocotită conform timpului de fierbere. Scoate-i și așază-i pe un platou. Servește-i cu smântână.
CINCI rețete delicioase de supă cremă pentru o masă sățioasă și economică
Mucenici aromați cu miere și nucă de cocos:
Ingredientele de care ai nevoie:
500 g făină
200 ml lapte călduț
100 g zahăr
100 g unt topit
2 ouă
Coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală
1 pliculeț drojdie uscată
100 g nucă de cocos
100 ml miere
Scorțișoară pentru pudrare
Instrucțiuni de pregătire:
Urmează aceeași procedură pentru prepararea aluatului ca în rețetele anterioare. Adaugă în aluat coaja de lămâie și de portocală, precum și nuca de cocos. Lasă aluatul să crească în volum timp de 1-2 ore. Modelează mucenicii și fierbe-i în apă clocotită. După ce sunt gata, așază-i pe un platou și pune miere peste ei. Pudrează-i cu scorțișoară înainte de a-i servi.
Poți să citești și: ȘAPTE rețete delicioase și rapide pe care să le încerci în perioada postului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Pe măsură ce înaintăm în...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...