TREI moduri de a gândi care îți îmbunătățesc viața pentru TOTDEAUNA
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Te simți blocat în ultima vreme? Ai senzația că lumea ta se prăbușește pur și simplu? Poate vrei să ieși din această cădere, dar nu știi cum. Ei bine, se spune că atunci când nu poți controla situațiile, te poți controla pe tine însuți. Iată trei moduri simple de a gândi care te vor ajuta să depășești momentele grele!

În filmul "The Pursuit of Happiness", Chris Gardner trece de la locuitul pe străzi împreună cu fiul său la deținerea unei firme de brokeraj în valoare de milioane de dolari. Prin toate încercările pe care le întâmpină, Chris rămâne determinat și nu renunță niciodată să creeze o viață mai bună pentru el și fiul său. Acesta este puterea mentalității.

Iată trei moduri de abordare puternice care îți vor schimba viața!

Mentalitatea Abundenței

  • Prima este mentalitatea abundenței. Să începem cu un sfat de la Brené Brown, o autoare renumită în domeniul dezvoltării personale și profesor de cercetare la Universitatea din Houston: "Nu putem cere oamenilor să ne dea ceva în care credem că nu suntem vrednici să primim."
  • Crezi că meriți să primești lucrurile pe care le dorești în viață, fie că este vorba de construirea unei cariere de succes sau de relații împlinite? Deschiderea către noi oportunități și credința că meriți să le primești îți poate schimba viața. O modalitate puternică de a face acest lucru este să dezvolți o mentalitate a abundenței. Atunci când ajungi să ai această mentalitate, crezi că există loc pentru toată lumea să reușească și ești recunoscător pentru ceea ce ai. Pe de altă parte, dacă ai o mentalitate a ghinionului, te concentrezi pe ceea ce îți lipsește și crezi că resursele sunt limitate și că există loc doar pentru anumiți oameni să câștige. Pentru a dezvolta o mentalitate a abundenței, practică recunoștința în fiecare zi. Poți deveni mai mulțumit cu viața ta și să te concentrezi pe lucrul către obiectivele tale în loc să te stresezi pentru ceea ce nu ai. Reflectă asupra lucrurilor pentru care ești recunoscător și concentrează-te pe lucrurile minunate care se întâmplă în viața ta, chiar și faptul că te-ai trezit astăzi este un lucru de sărbătorit.

Care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le uităm niciodată, în goana după fericire?

Mentalitatea Creșterii

  • A doua este mentalitatea creșterii. Oamenii care au o mentalitate de creștere cred că, dacă lucrează destul de mult, își pot dezvolta inteligența, talentele și abilitățile. Oamenii cu o mentalitate fixă cred că toată lumea se naște cu anumite abilități, unii oameni sunt natural buni la anumite lucruri, alții nu sunt, și nu există nimic ce putem face pentru a schimba asta. Trecerea la o mentalitate de creștere poate îmbunătăți semnificativ starea ta de bine și calitatea vieții tale, deoarece oamenii cu o mentalitate de creștere  consideră că au control asupra vieții lor, în opoziție cu credința că viața ta este controlată de factori externi. O astfel de gândire te poate ajuta să te simți încurajat că poți crește și să te îmbunătățești în timp și cu efort. Încearcă să renunți la gânduri descurajatoare, cum ar fi "Nimic nu se va schimba pentru mine". ”Nu voi fi niciodată bun în acest domeniu".

ȘASE motive pentru care NU ar trebui să-ți pese despre ce cred alții

Progresul în Locul Perfecțiunii

  • A treia mentalitate este progresul în locul perfecțiunii. Te-ai considera un perfecționist? Poate încerci să te asiguri că totul este 100% perfect și nu te simți confortabil să trimiți o lucrare sau proiect de lucru sau uneori chiar să trimiți un mesaj până când nu este perfect. Ai o frică enormă de a face greșeli, ceea ce te încetinește pentru că îți petreci atât de mult în încercarea de a perfecționa lucrurile. Dacă te poți identifica cu aceste lucruri, această citat de la Cheryl Sandberg, fostul CEO al Facebook-ului, ar putea să îți ajute să îți schimbi mentalitatea: "Terminat este mai bun decât perfect." Ideea din spatele acestei mentalități nu este că ar trebui să încetezi să depui orice efort sau să trimiți lucrări de calitate scăzută, ci atunci când lucrezi către un obiectiv, este benefic să îți schimbi mentalitatea de la perfecțiune la progres. Concentrează-te pe a te bucura și a învăța din proces. S-ar putea să descoperi că ești mult mai fericit și mai productiv atunci când ai această mentalitate, deoarece nu îți petrec  mult timp să te asiguri că rezultatul este perfect. În plus, greșelile nu sunt eșecuri, ci oportunități de învățare.

Îți recomandăm și CINCI tipuri de persoane cărora trebuie să le impui LIMITE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel