Tratamente cosmetice pe bază de cafea - 3 idei utile pentru oricine
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Cafeaua este una dintre băuturile preferate a celor care încep dimineața și trebuie să ajungă la locul de muncă. Totuși, cafeaua nu doar că te energizează la primele ore, însă, datorită proprietăților antiinflamatoare și a antioxidanților din compoziție, face minuni și pentru corp sau ten. Iată ce tratamente poți să încerci acasă, pe bază de cafea.

Nu știi ce să faci cu zațul rămas de la cafea? Avem sugestii utile.

1. Pregătește o cremă naturală pentru corp

Beneficiile cafelei sunt foarte numeroase, așa că poți încerca să pregătești o cremă naturală, chiar la tine acasă. Acest tratament cosmetic se adresează oricui, pentru că o cremă naturală cu cafea are capacitatea să hidrateze și chiar să reducă ridurile. Mai mult, te bucuri de un produs care stimulează circulația sângelui și de un ten catifelat.

Vrei să afli ingredientele? Ia o linguriță de cafea sau o lingură din zațul rămas, pe care o vei amesteca cu o lingură de ulei de măsline, una de ulei de migdale, una de unt de cacao și o lingură de ceară de albine. Dacă vrei să miroasă și mai frumos, adaugă și 1-2 picături de ulei esențial. Pune ceara de albine și untul de cacao într-un vas cu aburi și amestecă constant, până când se topesc.

Include și restul ingredientelor și continuă să amesteci. Când obții o compoziție omogenă, oprește focul și toarnă pasta obținută într-un vas, preferabil din sticlă. Pune vasul într-un loc răcoros și folosește crema de cafea atunci când ai pielea uscată. Vei vedea că îți revitalizează pielea și îi oferă elasticitate.

2. Creează o mască pe bază de zaț de cafea

Cauți un alt tratament cosmetic pe bază de cafea, chiar la tine acasă? Poți să creezi o mască naturală cu zaț și ulei de măsline. Acest tip de mască poate să exfolieze tenul și să-l hidrateze. Totodată, o mască ce conține aceste două ingrediente curăță porii în profunzime și ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire.

Folosește două linguri de zaț de cafea și alte două de ulei de măsline. Amestecă-le bine într-un bol, până când se formează o pastă. Aplică masca pe ten, cu mișcări circulare, dar și pe gât. Ulterior, clătește bine cu apă călduță. Vei vedea că pielea feței devine mai netedă și mai hidratată.

3. Prepară un scrub anticelulitic

Dacă te confrunți cu celulita, probabil ai observat deja efectul cojii de portocală, care se poate instala pe șolduri, pe coapse sau pe posterior. Din fericire, poți să renunți la cremele costisitoare și să folosești zaț de cafea, eficient în reducerea celulitei. Creează un scrub acasă și amestecă zațul cu gelul de duș preferat.

Apoi, masează fiecare zonă cu probleme, prin mișcări blânde și circulare. În acest mod, stimulezi circulația sângelui și poți să oferi pielii un aspect ferm și o textură moale și catifelată.

Sursa: healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel