Top șase vitamine și minerale, utile pentru funcționarea creierului
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Funcția creierului scade pe măsură ce îmbătrânești. Dar îți poți menține capacitatea de a gândi corect și de a ține minte informațiile, dacă ai un stil de viață activ și o alimentație corectă.

Pentru a rămâne o persoană sănătoasă, care are capacitatea de a gândi corect mai mult timp, trebuie să citești, să faci sport, să rezolvi cuvinte încrucișate sau puzzle-uri,  precum și ai o alimentație sănătoasă.

 

Care sunt cele șase vitamine și minerale care te vor ajută să-ți menții creierul sănătos?

 

Acizi grași omega-3. Omega-3 protejează sistemul nervos de leziuni și ajută la construirea de noi conexiuni neuronale. Savanții au demonstrat că deficiența de omega-3 este asociată cu un risc crescut de declin cognitiv.

Acizii grași omega-3 se găsesc în: fructele de mare și pește, semințele de in, nuci, germeni de grâu și ovăz, fasole, mazăre, cereale și verdeață.

Cea mai puternică rugăciune pentru împăcare. Rostește-o chiar azi!

Calciu este cel mai important mineral pentru funcționarea sănătoasă a creierului. Reglează neurotransmisia și controlează excitabilitatea nervoasă. Următoarele produse lactate conțin mult calciu: brânzeturi, lapte condensat, chefir, iaurt, smântână, brânză de vaci.  

Vitamina B1 sau tiamina. Vitaminele B sunt considerate deosebit de importante pentru sănătatea creierului. Tiamina (vitamina B1) este una dintre numeroasele vitamine B, găsite în țesutul creierului. Joacă un rol important în conducerea impulsurilor nervoase. Deficitul de vitamina B poate duce la sindromul Korsakoff, o tulburare cronică de memorie, observată cel mai frecvent la alcoolici și la pacienții cu SIDA.

Cea mai mare varietate de vitamine din grupa B în concentrație maximă se regăsește în drojdie și în bere. De aceea pâinea este atât de importantă în dietă. De asemenea, această vitamină se găsește în cantități suficiente în fasole, mazăre, alune și uleiuri vegetale din leguminoase.

Sugestii simple pentru o viață mai bună. La ce putem să apelăm, indiferent de vârstă?

Vitamina C îmbunătățește sistemul imunitar uman și ajută la prevenirea declinului cognitiv al creierului. Dacă o persoană are deficit de vitamina C, unii dintre receptorii din creier pot înceta să funcționeze corect, potrivit oamenilor de știință. O cantitate mare de vitamina C se găsește în măceșe, citrice, ardei gras roșu, coacăze negre, cătină, kiwi și varză de Bruxelles.

Magneziu este implicat în peste 300 de procese din corpul uman și este important pentru absorbția corectă a vitaminei B și a impactului acesteia asupra funcției creierului. Lipsa de magneziu poate duce la probleme neurologice. Magneziu este prezent în coriandru, ciocolată neagră, legume cu frunze verzi, cereale, fasole, linte, avocado și produse lactate.

De ce este important să ne definim emoțiile? Părerea psihologului

Acidul folic (vitamina B9). Majoritatea rezervelor de vitamine ale organismului sunt localizate în ficat. Vitamina B9 joacă un rol important în sinteza aminoacizilor și formarea țesuturilor nervoase, în timp ce metabolismul vitaminelor depinde de saturația altor vitamine B. Deficiența acestora poate provoca probleme de memorie.

Acidul folic poate fi luat sub formă de suplimente alimentare, dar se găsește și în alimente precum spanacul, sparanghelul și lintea. Pentru a fi sănătos, nu este necesar să folosești un număr mare de medicamente și suplimente alimentare. Fii atent la darurile pe care Mama Natură le oferă sub formă de hrană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel