Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Postul este o practică străveche, cu beneficii remarcabile pentru sănătate și bunăstare. Reducerea sau eliminarea anumitor alimente din dietă pentru o perioadă poate ajuta la detoxifierea organismului, îmbunătățirea digestiei și reglarea nivelului de energie. De asemenea, postul poate stimula claritatea mentală și concentrarea.
Iată ce poți prepara!
1. Biscuiți simpli
Ingrediente
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, adaugă hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul și sarea. Adaugă uleiul și esența de vanilie în amestecul de făină și amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Adaugă treptat apa, amestecând continuu, până când obții un aluat maleabil și ușor de modelat.Modelează bucățele de aluat în formă de biscuiți și așează-i pe tava de copt pregătită. Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin ușor aurii. Lăsa-i să se răcească complet înainte de a-i servi. Poți păstra biscuiții într-un recipient etanș pentru a-i menține proaspeți.
Acești biscuiți simpli sunt potriviți pentru perioadele de post și pot fi savurați cu plăcere alături de o ceașcă de ceai sau cafea fără lapte.
TREI rețete de post pe bază de vinete. Încearcă-le și tu, sunt magice!
2. Turtă dulce
Ingrediente
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, acoperind-o cu hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă făina și condimentele. Adaugă mierea sau siropul de agave și uleiul de cocos topit și amestecă până obții un aluat omogen. Adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă bine. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și folosește un șablon de turtă dulce pentru a tăia formele dorite. Așează turta dulce pe tava de copt pregătită și coace timp de aproximativ 10-12 minute sau până când este ușor aurie.
BĂUTURI sănătoase pe care să le încerci la micul dejun pentru o zi plină de energie și vitalitate
3. Plăcintă cu mere și nuci
Ingrediente
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, acoperind-o cu hârtie de copt. Într-un bol, amestecă merele, nucile, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și sarea. Așează un strat de foi de plăcintă pe tava de copt și adaugă umplutura de mere și nuci. Continuă să așezi straturi de foi de plăcintă și umplutură, până când ai epuizat toate ingredientele, asigurându-te că ultimul strat este de foi de plăcintă. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când foile de plăcintă sunt frumos aurii. Lasă plăcinta să se răcească timp de câteva minute înainte de a o tăia și a o servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...