Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavril. Când se deschide și unde va avea loc?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Pe data de 8 noiembrie, Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavriil. De ce târg se pot bucura românii în aceste zile?

Pe 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă și cea Greco-Catolică sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, care sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și protectori ai celor credincioși. În tradiția creștină, ei sunt arhangheli și au roluri importante în planul divin de mântuire a oamenilor.

Arhanghelul Mihail este cunoscut drept „Voievodul Oștilor Cerești” și este considerat căpetenia îngerilor care au luptat împotriva îngerilor căzuți, alungați din Rai alături de Lucifer. Mihail este simbolul dreptății și al protecției divine și este văzut ca un luptător împotriva răului, un apărător al celor credincioși. Numele său înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?” și reflectă loialitatea lui față de Creator.

Arhanghelul Gavriil este mesagerul lui Dumnezeu și a fost cel care a adus vestea bună Fecioarei Maria că va naște pe Iisus Hristos. Gavriil este simbolul bunelor vestiri, al comunicării divine și al harului lui Dumnezeu. Numele său înseamnă „Dumnezeu este puterea mea”.

Rugăciuni scurte pentru noroc, îndrumare și înțelepciune. Caută binecuvântarea divină în viața ta!

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, va deschide joi Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavril, care se desfăşoară în perioada 7 - 9 noiembrie 2024, în curtea MADR, a anunţat instituţia, printr-un comunicat.

Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii şi procesatorii români de a-şi promova produsele agroalimentare, dar şi un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la provenienţa şi modul de preparare al produselor, susţine Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de bucate tradiţionale româneşti, dar şi produse locale autentice şi diversificate. În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar şi produse care au dobândit menţiunea 'produs montan' din categoria miere, lactate şi preparate din peşte.

TREI acatiste puternice pentru descoperirea adevărului și a dreptății divine

Totodată, se vor regăsi produse care au dobândit protecţia la nivel european, precum brânză 'Telemea de Sibiu' - IGP şi 'Magiun de prune Topoloveni' - IGP, iar vizitatorii vor avea ocazia de a achiziţiona din cadrul târgului produse apicole bio.

Bucureştenii vor avea ocazia să deguste şi să achiziţioneze o serie de preparate, precum: zacuscă cu peşte, icre de crap sau de ştiucă, batog afumat, diverse sortimente de peşte marinat, sardeluţe marinate, cremă din păstrăv, unele din acestea atestate ca produse tradiţionale şi produse care deţin menţiunea de calitate facultativă 'produs montan'. Vor fi prezente şi produse reprezentative pentru Delta Dunării înregistrate pe scheme de calitate: Scrumbia afumată de Dunăre -Indicaţie Geografică Protejată (IGP), Salata cu icre de ştiucă -Indicaţie Geografică Protejată (IGP) şi Salata Tradiţională cu icre de crap - Specialitate Tradiţională Garantată (STG), dar şi specialităţi precum pastrama deltaică de crap argintiu afumată, file de păstrăv morcovit afumat la cald, batog din file de păstrăv, caviar de pastrav, cârnat din păstrăv morcovit jăruit la cald, păstrăv în osânză de legume, păstrăv murărit pe Zamora, tocană de păstrăv jăruit cu legume, tocană de păstrăv jăruit cu legume, păstrăv în zamă de roşii, pate din ficat şi file de păstrăv.

De asemenea, la acest eveniment vor putea fi găsite deserturi precum cozonac, prăjituri şi produse de patiserie, poale-n brâu de Tocileni, alivenci moldoveneşti, colac cu nucă de la Boianu, chec de casă, pită de casă cu cartofi, dar şi legume şi fructe proaspete şi procesate cum ar fi: murături, zacuscă, dulceţuri, gemuri, compot, sucuri şi siropuri. Potrivit MADR, oaspeţii târgului vor putea alege şi diverse sortimente de dulciuri naturale sănătoase, fără zahăr: brioşe, bomboane, ciocolată, batoane proteice, precum şi plante şi flori de sezon aduse de Asociaţia Producătorilor de Flori Muntenia.

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Prognoza meteo în următoarea lună. Cum va fi vremea?

Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...



Cele mai noi articole

Lună Nouă în Vărsător. Un nou start pentru toate zodiile!

Pe 29 ianuarie, o să avem o Lună Nouă în semnul...


Top citite
freepik.com

Horoscop februarie 2025 Capricorn, Vărsător, Pești. Două zodii sunt date peste cap de emoții și instabilitate

freepik.com

Destinul și karma vor trece pe axa Fecioară-Pești. Previziuni pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixabay.com

Destinul și karma vor trece pe axa Fecioară-Pești. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Lună Nouă în Vărsător. Un nou start pentru toate zodiile!

pixel