Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Ingrediente
300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)
Cum se prepară
Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul, scrie click.ro. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat). Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.
De asemenea, poți încerca și rețeta de chec în varianta de post.
Ingrediente
- 2 căni făină
- 2 căni de apă
- 1 cană de zahăr
- 200 gr margarină topită
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 linguri cacao
- 150 gr dulceaţă de cireşe
Glazură
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
- 4 linguri apă
- esenţă de rom
- nucă de cocos.
Cum se prepară
Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro.
Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se răcească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...