Supă cremă de dovleac. Cori Grămescu, REȚETĂ simplă
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Cori Grămescu a explicat cum faci supă cremă de dovleac.

"În sezonul rece creșteți consumul de legume mai consistente, de rădăcinoase, pentru că ele ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul.

Și pentru că temperaturile au scăzut avem nevoie de mâncare caldă. Așa că, azi vă propun o idee de prânz cald cu dovleac.

Dovleacul poate fi ușor integrat într-un plan alimentar de slăbire pentru că are un aport scăzut de calorii, este o sursă bogată de fibre, și acest aport crescut de fibre ne ajută digestia, dar cel mai important oferă o sațietate mare.

– Supă cremă de dovleac - Ingrediente pentru 4 porții:

- 600 g dovleac

- 3/4 l lapte de cocos neîndulcit

- 200 g cremă de brânză light

- 40 g unt cu conținut scăzut de grăsimi

- 1 vârf de nucșoarăsare

- piper

– Supă cremă de dovleac - Preparare:

Tăiați dovleacul în cuburi mici, apoi topiți untul într-o oală și adăugați dovleacul, puneți puțină apă și lăsăți-l până când se sfărâmă, peste se toarnă laptele fierbinte, sare și piper, se presară nucșoară și se fierbe timp de 30 de minute.

Apoi, puneți această supă într-un blender și adăugați crema de brânză light", a scris Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.

Dovleacul, vedeta sezonului, aliat în lupta cu kilogramele

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a vorbit la Antena 3 despre beneficiile pe care le aduce dovleacul, vedeta acestei perioade. Întărește imunitatea, are vitamine, dar ajută și în lupta cu kilogramele în plus. 

”Este vedeta sezonului. Dovleacul este în primul rând, o sursă foarte bună de fibre alimentare. Avem nevoie de ele, mai ales pentru o bună imunitate în perioada aceasta, are un conținut scăzut de calorii, oferă sațietate și este aliat în lupta cu kilogramele. Chiar dacă sunt persoane care au diverse afecțiuni de tipul diabetului, el este recomandat având un indice glicemic scăzut. Fie că e consumat sub formă de supă cremă, fie că este consumat la cuptor chiar ca un desert cu puțină scorțișoară, sau sub formă de dovleac copt, sub formă de piureuri, sau chiar ca plăcintă uneori, în prima jumătate a zilei, dovleacul este foarte recomandat", a declarat medicul Lygia Alexandrescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

14 aprilie: Ziua Grădinăritului. Cum arată grădina ta?

Grădinăritul este o evadare magică într-o lume plină de...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

Pixabay.com

Noi previziuni astrale pentru Rac, Leu, Scorpion și Capricorn. Trebuie să vă concentrați mai mult pe propria persoană!

pixel