„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”. Evenimentul începe din acest weekend, până pe 8 octombrie
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Evenimentul 'Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană' începe sâmbătă pe Calea Victoriei!

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ajuns la cea de-a treia ediţie, 'Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană', care va avea loc în perioada 29 aprilie - 8 octombrie, revine în atenţia publicului cu un nou sezon ce debutează în weekendul 29-30 aprilie pe Calea Victoriei.

Bucureştenii sunt aşteptaţi la o serie de evenimente artistice şi educaţionale organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului.

Pentru a ajunge la câţi mai mulţi locuitori ai Bucureştiului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, 'Străzi deschise' se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti şi în anumite weekenduri din sezonul estival al Capitalei, menţionează Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10,00 şi 22,00, şi devine scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

Din programul artistic al primului weekend 'Străzi deschise' fac parte numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa 'Filipescu Cesianu' şi evenimente de seară, printre care spectacole de circ şi parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca şi întâlniri cu artişti animatori pe picioroange.

ARCUB mai anunţă că vor fi anumite restricţii rutiere pe durate evenimentelor.

Sâmbătă şi duminică se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu.

Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22,00 până la ora 9,00.

În premieră, pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel