Somnul sănătos ajută la eliminarea excesului de greutate
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Somnul este un proces important care ajută corpul să se relaxeze și să se recupereze.

S-a dovedit că un somn sănătos poate afecta și pierderea în greutate. În medie, un adult are nevoie de 8 ore de odihnă adecvată noaptea pentru a-și reveni complet după o zi grea de muncă. 

Importanța somnului în general este adesea subestimată. O noapte de odihnă afectează nu doar bunăstarea unei persoane, ci și aspectul ei. Oamenii de știință au descoperit că un somn sănătos ajută la pierderea în greutate.

Ce suplimente și vitamine sunt recomandate pentru începutul primăverii?

Savanții de la Universitatea din Chicago din Statele Unite au efectuat un studiu clinic în care au descoperit că un somn bun afectează caloriile consumate de o persoană. Rezultatele unui experiment interesant au fost publicate în revista științifică Jama Internal Medicine.

Cercetătorii au studiat cu atenție corpul oamenilor care dorm în medie 6,5 ore. S-a dovedit că dacă își schimbau ușor programul de somn și dormeau cu 1,2 ore în plus, atunci numărul de calorii consumate în timpul zilei scădea cu 270 de unități.

10 trucuri de frumusețe pe bază de lămâie. Ce poți încerca?

Totuși, pentru ca acest efect să provoace schimbări vizibile, programul de somn modificat trebuie respectat timp de cel puțin trei ani. În acest timp o persoană poate slăbi aproximativ 12 kilograme fără a-și schimba dieta obișnuită!

Acesta este un rezultat aproximativ, deoarece în timpul experimentului, unii participanți au început chiar să consume cu 500 de calorii mai puțin. La studiu au participat 80 de adulți, cu vârsta cuprinsă între 21 și 40 de ani, cu un indice de masă corporală crescut - de la 25 la 29,9, ceea ce înseamnă supraponderalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel