Somn de calitate și ten impecabil: în ce poziție este cel mai bine să dormi?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Te gândești la cea mai benefică poziție pentru dormit? Felul în care te odihnești îți afectează atât somnul, cât și modul în care arată pielea feței a doua zi. Iată care este cea mai recomandă poziție pentru somn!

Care sunt pozițiile ideale pentru somn, dar și cele pe care ar fi mai bine să le ocolim?

1. Dormitul pe burtă

Da, se pare că dormitul pe burtă îi ajută pe cei care sforăie noaptea. Însă, această poziție nu este indicată pentru tenul tău, dar nici pentru sănătate. Care sunt motivele?

Când dormim pe spate, coloana ni se curbează excesiv, așa că nu poate susține întreaga greutate a corpului. De aceea, persoanele care obișnuiesc să doarmă în această poziție acuză des dureri de spate. Mai mult, tinzi să-ți forțezi gâtul, iar mușchii și articulațiile stau într-o stare de permanentă încordare. Capul stă într-o parte ore întregi, iar umerii nu sunt în aceeași linie cu restul corpului.

Nu în ultimul rând, această poziție presupune că fața ta stă presată mereu de pernă. Iar asta poate să ducă la riduri, față umflată sau un ten deshidratat și cu cearcăne.

2. Poziția fetală

Poziția fetală presupune să dormi ghemuit. Deși se recomandă des în sarcină, dacă nu este cazul la tine, află că această poziție nu este recomandată. Motivele sunt la fel de simple. Când dormi cu genunchii aduși spre nivelul pieptului, apar durerile de spate. Bărbia este în piept, fața în pernă, iar acest obicei favorizează apariția liniilor fine și a ridurilor. Nici nu poți respira cum trebuie și poți să resimți dureri acute de articulații.

Totuși, dacă așa te-ai obișnuit să adormi, încearcă să folosești o pernă mai tare și să nu arcuiești excesiv spatele, ca să nu te doară gâtul sau coloana.

3. Dormitul pe spate

Specialiștii spun DA acestei poziții de somn. Se pare că dormitul pe spate este cel mai bun pentru dormit. Coloana stă într-o poziție firească, iar gâtul, capul și umerii nu suferă de nicio presiune. Acest lucru îți oferă și un ten curat, fiindcă perna nu are cum să pună presiune pe pielea feței.

Mai mult, dacă dormi în acest fel, împiedici refluxul gastro-esofagian. Dormitul pe spate nu îți face bine doar atunci când ești răcit sau sforăi, fiindcă respirația este îngreunată.

4. Dormitul într-o parte

Dacă dormi pe o parte, conform specialiștilor, te poți bucura de un somn relaxant și un ten fără riduri. La fel ca la dormitul pe spate, o să eviți durerile și amorțeala, deoarece coloana stă dreaptă. Dacă te dor spatele și gâtul, aceasta este o poziție optimă pentru dormit. Dar asigură-te că dormi pe o pernă mai tare, care ține umerii la același nivel cu capul.

Tu cum obișnuiești să dormi?

Astrosens îți recomandă să citești și: Ce alimente să nu consumi seara dacă vrei un somn liniștitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

freepik.com

Marte în Berbec de pe 30 aprilie. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

pixel