Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Cu toate acestea, sentimentul de lipsă de speranță nu înseamnă că ai pierdut potențialul de a fi fericit și sănătos. Înțelegerea etapelor pierderii speranței este un ghid extrem de util în momentele dificile ale vieții. Ne ajută să căutăm sprijin atunci când avem nevoie și să ne înțelegem mai bine pe noi înșine. Ne întărește reziliența și empatia pentru cei care ar putea trece printr-o situație similară.
Așadar, iată cum îți poți recăpăta bucuria și optimismul. Poți reuși!
Etapa 1: Nemulțumirea
Ai simțit vreodată că lucrurile nu merg conform planului? Ei bine, de aici începe totul. Te simți nemulțumit de circumstanțe. Te simți blocat între locul în care te afli și locul în care dorești să fii. În loc să te simți motivat să mergi mai departe, ești doar amorțit.
Etapa 2: Izolarea
Pe măsură ce îți pierzi entuziasmul, începi să te distanțezi pentru că a fi singur este mai ușor. Începi să te simți gol, pierzând interesul pentru lucrurile care îți plăceau odată, pe măsură ce greutatea tristeții devine tot mai apăsătoare zi după zi.
Etapa 3: Negativitatea
Gândurile negative încep să apară. De exemplu: „Nu sunt suficient de bun" sau „Lucrurile nu se vor îmbunătăți niciodată."
Ți-ai spus vreodată asta? Îți pui întrebări dacă obiectivele și relațiile tale merită să fie urmărite, deoarece totul pare inutil, ca și cum te-ai îneca într-un ocean de anxietate și depresie.
Etapa 4: Disperarea
Ești dispus să faci orice pentru a scăpa de sentimentul de goliciune, chiar să te angajezi în obiceiuri distructive. Din păcate, mecanismele de apărare nesănătoase doar agravează situația. Nu te răni. Există o modalitate mai sănătoasă de a face față acestei situații.
Etapa 5: Resemnarea
În această etapă finală, ești la cel mai jos punct al tău. Ai încercat din răsputeri să te agăți de speranță, dar cu cât încerci mai mult, cu atât ești mai descurajat. Te simți învins, așa că renunți, convins că lucrurile nu se vor îmbunătăți niciodată. Cu toate acestea, acest moment, oricât de provocator ar fi, reprezintă un punct de cotitură în viață, ca partea cea mai întunecată a nopții chiar înainte de răsărit.
Cum să găsești din nou speranța conform modelului etapelor schimbării
Pasul 1: Reînnoiește-ți perspectiva
Un psiholog sugerează că avem tendința de a avea o viziune presupusă asupra lumii, unde credem că lucrurile bune se întâmplă doar oamenilor buni. Totuși, lumea nu este alb-negru. O perspectivă realistă vede lumea în nuanțe de gri, lucrurile bune și rele se întâmplă tuturor.
Pasul 2: Rămâi conectat cu oameni pozitivi
Vorbește cu cineva sau alătură-te unei comunități care te ridică și te sprijină prin hobby-uri, obiective comune și credințe. Acest lucru este eficient deoarece te scoate din zona periculoasă a izolării.
Pasul 3: Practică bunătatea
Punând un zâmbet pe fața unui străin sau fiind motivul pentru care speranța cuiva este restaurată îți poate crește pozitivitatea.
Pasul 4: Exprimă-ți sentimentele în mod creativ
Scrie-ți gândurile, fă drumeții, încearcă să pictezi.
Pasul 5: Găsește inspirație
Citește povești despre oameni care au depășit depresia, urmărește documentare și ascultă podcasturi motivaționale pentru a construi conștientizarea de sine și pentru a te ridica din nou.
Pasul 6: Găsește bucurii în micile victorii
Atribuie-ți sarcini simple și răsplătește-te cu mici plăceri vinovate.
Pasul 7: Profită de moment
Preia controlul asupra a ceea ce poți schimba și renunță la ceea ce nu poți. În loc să te bazezi pe gândirea pozitivă, concentrează-te pe planificarea realistă. Întreabă-te care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla, învață din greșelile altora și planifică în consecință.
Zece lecții de viață oferite de Platon, valabile pentru fiecare dintre noi
Pasul 8: Caută sprijin profesional
Nu trebuie să treci prin asta singur. Anumiți experți oferă servicii de ajutor gratuit. Apelează la ei.
Pasul 9: Fii bun cu tine însuți
Există o tendință de a simți că te-ai dezamăgit, așa că iartă-te pentru greșelile din trecut. Înlocuiește compătimirea cu compasiunea. Fiecare act de bunătate față de tine, oricât de simplu ar fi, te aduce mai aproape de a te simți mai bine și de a te regăsi.
Călătoria ta poate avea momente dificile, dar există și momente de bucurie pură care te așteaptă și le meriți pe deplin. În final, speranța nu este doar ceva ce putem avea, este și ceva ce putem oferi și ceva ce putem primi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...