Shopping din second hand: avantaje și ce-ar fi bine să eviți
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data actualizării:
Data publicării:
Achiziționarea hainelor, a accesoriilor și a diferitelor obiecte din magazinele de tip second hand a devenit o modă! Și nu este de mirare. De aceea, merită să ții cont atât de avantaje, cât și de riscuri.

Îți place să cumperi din second hand sau nu ai făcut-o niciodată, dar vrei să încerci? Este o decizie potrivită, fiindcă nu doar că poți alege articole cu un preț mai bun, dar poți face un bine și mediului. Dacă incluzi în colecția de haine piese deja purtate, reduci impactul negativ al producerii de articole asupra planetei. Iată de ce poți ține cont.

Ce beneficii îți aduce achiziționarea din magazinele SH?

Sunt multe avantaje, așa că le enumerăm pe cele mai importante:

- Poți să-ți schimbi garderoba, de câte ori îți dorești. Mai ales dacă ai probleme cu banii și ai nevoie urgent de ceva.

- În cazul în care hainele din dulap nu îți mai fac cu ochiul, poți să cauți în SH piese mai îndrăznețe.

- Aici, ai șansa de a găsi piese unicat, la prețuri foarte reduse, de câțiva lei.

- Mai mult, dacă ești norocos, există oportunitatea să dai peste haine de designer, fie că vorbim despre colecții actuale sau mai vechi. La prețuri imbatabile.

- Dacă îți place să scotocești prin toate rafturile sau umerașele, pentru a găsi o comoară ascunsă, shoppingul în magazinele second hand o să ți se pară chiar distractiv.

- În second hand poți să dai peste haine mai speciale, mai ales dacă vrei să te diferențiezi în mulțime. Astfel, te asiguri că nimeni nu mai poartă aceeași jachetă ca a ta. Și nici o geantă dintr-o colecție veche de-a lui Prada!

Practic, ce merită să-ți cumperi dintr-un magazin Second Hand?

O să facem referire mai ales la haine și accesorii, nu la obiecte de artă sau tot felul de cărți. De obicei, când alegi să achiziționezi haine dintr-un SH, probabil nu bagi în seamă tricourile albe sau negre, pe care le poți găsi în orice magazin.

În schimb, dintr-un Second Hand ai ocazia să cumperi haine mai deosebite, fie cu imprimeuri îndrăznețe, fie sacouri, sau chiar haine elegante, potrivite pentru ocazii speciale. Poate că nu îți permiți să cheltui sute de lei pe o rochie din material prețios, dar la un SH o poți găsi la sume acceptabile și prietenoase cu buzunarul tău. La fel de potrivite sunt și salopetele din denim, bluzele cu mânecă lungă sau hanoracele sport, de la branduri consacrate.

Din SH merită să cumperi și accesorii. Cele mai populare sunt gențile din piele, curelele și eșarfele de mătase, care pot costa infinit mai mult în magazinele obișnuite sau la mall. Caută cu atenție, fiindcă poți găsi și accesorii de firmă, chiar dacă nu sunt noi-nouțe.

Verifică dacă au și pulovere groase, jachete și paltoane sau chiar încălțăminte pentru copii. Cei mici cresc repede, așa că poate fi costisitor să cumperi încălțări noi mereu.

Ce să eviți când ajungi într-un magazin Second Hand?

Este adevărat că în aceste tipuri de magazine ai ocazia să găsești o varietate de piese la prețuri mici. Însă, este indicat să stai departe de câteva articole.

În consecință, oricât de ieftin ar fi un obiect vestimentar sau un accesoriu, renunță la acelea pe care nu le poți spăla sau curăța. Aici se adaugă motivele de igienă. Din același considerent, lasă deoparte și costumele de baie sau lenjeria intimă.

Există și haine sau accesorii cu pete sau cu defecte vizibile, din fabricație. Aici este decizia ta. Totuși, pune accent pe hainele care nu au defecte ce sar imediat în ochi. Dacă sunt pătate, acest lucru nu prea poate fi ascuns.

Evită și articolele care pur și simplu nu îți vin sau care nu te avantajează. Poate fi o piesă minunată, dar cu trei numere mai mari, pe care oricum nu vei ajunge să o porți. Tentația de a cumpăra tot felul de articole la preț redus este mare, dar încearcă să-i reziști.

Vezi și: Încălțăminte de iarnă: 5 modele de care ai nevoie în anotimpul rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel