Secretul pentru cea mai BUNĂ SUPĂ cremă de roșii
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
Încă suntem în Postul Paștilor și ne pregătim trupește și sufletește pentru această perioadă. Vă propunem, așadar, o rețetă delicioasă de post care va fi pe gustul tuturor: supa cremă de roșii. Care este secretul ei, aflați mai jos.

Pentru a face o supă cremă de roșii veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg. de roșii
  • 1 litru de supă (de legume- puteți fierbe pentru această supă o ceapă, doi morcovi, țelină, păstârnac, un cartof sau ce aveți prin casă - puteți pune și ardei sau cartof dulce, în funcție de ce vă place și de cât de puternică vreți să rămână aroma de roșii)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 250 de grame de suc de roșii sau o conservă de roșii pasate
  • 4 cepe albe
  • 1 căpățână de usturoi
  • busuioc
  • cimbru
  • sare, piper
  • 4 linguri de ulei de măsline

Pasul 1

Punem într-un vas termorezistent sau într-o tavă roșiile tăiate în jumătăți sau sferturi, ceapa tăiată și ea jumătăți și pătrunjelul, cățeii de usturoi, adăugăm sare, piper, uleiul de măsline, câteva frunze de busuioc și cimbru și le punem la cuptorul încins unde le lăsăm la foc mediu 40-45 de minute sau până ni se par rumenite. 

Acesta este secretul supei creme de roșii! Stând la cuptor legumele vor căpăta un gust minunat, iar usturoiul și ierburile adăugate le vor adăuga o aromă minunată. 

Pasul 2

După ce s-au rumenit legumele, le transferăm din tavă într-o oală încăpătoare și cu ajutorul unui blender le pasăm, adăugăm peste ele puțin câte puțin supa (și legumele din ea), le pasăm bine până obținem o consistență cremoasă. Apoi punem oala pe foc și adăugăm roșiile pasate din conservă sau sucul de roșii și punem totul la fiert pentru încă 20-30 de minute. Aceasta este etapa în care gustăm, putem să adăugăm sare și piper după gust. 

Pasul 3

Pregătim crutoane folosind pâine mai veche pe care o avem în casă. Punem bucățele de pâine în tigaie și adăugăm o lingură de ulei de măsline, busuioc și puțin usturoi pisat sau cimbru. Servim supa fierbinte alături de crutoane și o ornăm cu 2-3 frunze de busuioc și parmezan vegan! Poftă bună!

rețeta este inspirată de savoriurbane.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător?

pixel