ȘASE trucuri psihologice care au eficiență maximă! Cum obții un favor în mod garantat?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Ce trucuri psihologice chiar funcționează? Unele dintre acestea sunt folosite ingenios de profesori, psihologi și chiar de prietenii tăi! Vrei să afli cum să le aplici și tu?

Ai acceptat vreodată anumite rugăminți la care nu ai fi crezut că vei fi vreodată de acord? Sau poate te-ai regăsit în situații în care ai jurat că nu vei ajunge niciodată. Dar cumva ai fost convins cu succes de prietenii tăi. S-ar putea să te gândești, ce fel de trucuri psihologice funcționează cu adevărat? 

Iată șase trucuri cu adevărat utile!

  1. Spune-i pe nume celui cu care discuți. Oamenii adoră când vorbești despre ei. Atunci când spui numele cuiva în mijlocul unei conversații, este o modalitate minunată de a atrage atenția și de a redirecționa conversația înapoi la tine. Ai observat vreodată, ca și copil, când un profesor îți spunea numele în mijlocul unei prelegeri? Asta pentru că atunci când auzi propriul tău nume, îți atrage atenția și te readuce în prezent. Aceeași tactică se aplică și pentru a face pe cineva să te observe.
  2. Dă cuiva ceva în timpul unei conversații. Dintr-un motiv bizar, când oamenii sunt în mijlocul povestirii sau sunt implicați într-o conversație profundă, vor accepta orice le întinzi.
  3. Încearcă să-ți imaginezi unde vrei să fii în viață. Încearcă să-ți schimbi mentalitatea în cea a persoanei pe care vrei să o fii. Disonanța cognitivă este o teorie în psihologia socială care se referă la conflictul mental care apare atunci când comportamentele și credințele unei persoane nu se aliniază. Dar în loc să experimentezi acel disconfort, încearcă să folosești disonanța cognitivă pentru a motiva schimbarea în tine. Dacă nu poți să-ți aliniezi comportamentul cu obiectivele tale, încearcă să-ți convingi mintea că deja ești cineva care lucrează activ la acele obiective. Să zicem că ai obiceiul de a cheltui prea mulți bani. Dacă vrei să treci peste acest obicei, încearcă să-ți spui că nu ești genul de persoană care să îi placă mult cumpărăturile.
  4. Cere un favor mare, apoi schimbă-l într-unul mai mic. În psihologie, această tehnică se numește tehnica ușii în față și poate fi folosită în multe situații. Dacă ai nevoie disperată de 10 lei, dar știi că prietenii tăi nu îți vor împrumuta acei bani, încearcă să ceri 30 de lei mai întâi.
  5. Cere un favor când cineva este epuizat. Să zicem că prietenul tău chiar avea nevoie să stea la tine acasă. Poate că ți-ai petrecut toată noaptea privind un serial. Nu poți să îl lași să doarmă peste noapte și ți-ai pus în minte să spui nu. Dar apoi prietenul tău bate la ușa în mijlocul nopții. L-ai lăsat să intre și i-ai spus că poate rămâne peste noapte. Ai cedat pentru că erai epuizat și prea obosit să spui nu rugăminților. Conform mai multor studii, oamenii sunt mai predispuși să fie influențați să facă ceva atunci când sunt obosiți.
  6. Dă din cap dacă vrei ca o persoană să fie de acord cu tine. Ai avut vreodată nevoie de cineva să fie de acord cu o idee pe care o promovezi la serviciu? Încearcă să dai din cap în timp ce discuți o idee și vrei ca cealaltă persoană să fie de acord. Conform unui studiu din anii '80 publicat în jurnalul de psihologie aplicată, psihologii au constatat că atunci când alții dau din cap ascultând pe cineva, sunt mai predispuși să fie de acord cu ei.

Citește și Aritmia cardiacă: mit și realitate 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel