ȘAPTE lucruri pe care trebuie să le știi despre BLUE MONDAY
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
A treia zi de luni din ianuarie a fost denumită "Blue Monday" și este sugerată a fi cea mai tristă zi a anului. Anul acesta, va pica pe data de 15 ianuarie. Iată câteva lucruri interesante despre această zi!

"Blue Monday" cade în fiecare an în a treia zi de luni din luna ianuarie. Se presupune că este cea mai deprimantă zi a anului, adesea atribuită unei combinații de vreme urâtă, liniștea post-Crăciun, finanțele pierdute și rezoluții de Anul Nou abandonate.

Iată câteva concepte interesante despre această zi!

  1. Conceptul a fost publicat pentru prima dată ca parte a unui comunicat de presă din 2005 de la compania de vacanțe Sky Travel, care pretindea că a calculat data folosind o ecuație.
  2. Ideea este considerată pseudostiințifică.
  3. Această dată a fost publicată într-un comunicat de presă sub numele de Cliff Arnall, la acea vreme un tutore la Centre for Lifelong Learning, un centru de educație continuă atașat Universității Cardiff.
  4. Variante ale poveștii au fost repetate folosite de alte companii în comunicate de presă, cu anul 2014 văzând Blue Monday invocată de firmele de avocatură și de comercianții de apă îmbuteliată și băuturi alcoolice.
  5. Data este în general raportată ca fiind în a treia zi de luni din ianuarie, dar uneori și în a doua sau a patra zi de luni sau în ziua de luni a ultimei săptămâni complete a lunii ianuarie.
  6. Motivul pentru care Blue Monday este a treia zi de luni din ianuarie este pentru că vremea este groaznică, bucuriile Crăciunului sunt înlocuite de facturile mari, iar zilele par încă prea scurte.
  7. Ideea de Blue Monday este ceva ce este exploatat de organizațiile caritabile și de sănătate pentru a răspândi mesaje cheie despre sănătatea mentală - poate fi un concept discutabil, dar are cel puțin niște rezultate demne de luat în seamă.

În orice caz, acest concept a fost preluat şi în restul lumii, inclusiv în România, unde are un site dedicat - bluemonday.ro

Este și Ziua renunţării la rezoluţiile de Anul Nou

În lumina radiantă și plină de speranță a primei zile a noului an, avem cu toții convingerea că anul următor va aduce schimbări, că nu vom reveni la vechile obiceiuri și că vom îmbunătăți lucrurile. Cu toate acestea, de multe ori, aceste intenții se dovedesc a fi nerealiste și se transformă în eșecuri.

Ziua în care renunțăm la rezoluțiile de Anul Nou (#DitchNewYearsResolutionsDay) marchează momentul în care recunoaștem că ceea ce ne-am propus în noaptea de Revelion a fost nerezonabil și irealizabil. Iar acest moment este calculat să survină fix la două săptămâni de la începutul noului an!

Conform daysoftheyear.com, este esențial să conștientizăm că unele dintre rezoluțiile de Anul Nou pot avea un impact limitativ sau depresiv.

Prin urmare, cea mai bună modalitate de a sărbători această zi este să ne reevaluăm viața în totalitate și să începem să descoperim motive autentice și semnificative pentru a face schimbări, nu doar pentru că a început un nou an.

Vezi și CINCI tipuri de persoane cărora trebuie să le impui LIMITE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii afectate de Luna Nouă din Taur

Horoscop. Pe 8 mai va avea loc o Lună Nouă în Taur. 

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Previziuni astrale. Pe 8 mai are loc o Lună Nouă în...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Sursă foto: Pexels

Abundență pentru Berbec și Capricorn. Pierderi pentru Balanță și Săgetător

pixel