Săptămâna Mare la Catolici. Ritualul special din Joia Mare. Rugăciune către Iisus Hristos
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Biserica Ortodoxă folosește un tip diferit al stabilirii datei Sărbătorii Pascale, bazându-și calculele pe calendarul iulian, în timp ce biserica catolică îl folosește pe cel gregorian, de aceea Paștele catolic este sărbătorit înaintea celui Ortodox (conform Britannica.com). Anul acesta Paștele Catolic se va sărbători pe 17 aprilie, iar cel ortodox pe 24. Ne aflăm acum în săptămâna mare la catolici, o săptămână de o mare însemnătate pentru creștinii de acest rit.

Postul se apropie de sfârșit, însă intensitatea acestor zile crește în felul în care se simt Patimile lui Iisus Hristos pentru credincioșii catolici. Sacralitatea Săptămânii Mari aduce sentimente de mare intensitate pentru creștini și îi face să se simtă mai apropiați de credința care îi unește. 

Săptămâna Mare începe odată cu Duminica Floriilor care marchează intrarea Domnului în Ierusalim. Fiecare zi din această săptămână sfântă aduce serbări speciale, dar și o atmosferă unică, ce se întâmplă o singură dată pe an, fiind puternic resimțită de toți credincioșii.

În Joia Mare se celebrează ultima cină a Mântuitorului, apoi trădarea și vinderea acestuia. La slujba religioasă de joi se petrece un moment cu totul și cu totul special: preotul va spăla picioarele a 12 credincioși așa cum a făcut și Iisus Însuși. Tot în această noapte, preoții catolici își vor reînnoi jurămintele de credință, după cum precizează catholiceducation.org.

Vinerea Mare, ziua crucificării și a morții Lui Iisus aduce pentru creștini participarea la o slujbă care se ține la ora 15, ora la care se crede că ar fi murit Mântuitorul. Oamenii își arată respectul față de Iisus Hristos și sărută crucea acestuia.

Sâmbătă toți așteaptă învierea. Acest miracol al Învierii îi poate schimba pe creștini pentru totdeauna. Ei se pot integra cu totul în misterul creștinătății. Se pot uni cu Însuși Iisus, simțind ce a făcut acesta pentru umanitate. Să ținem astfel, mințile și inimile unite întru Hristos.

Puteți rosti rugăciunea de mai jos pentru a vă simți mai aproape de sfințenia acestor zile, pentru a vă conecta mai ușor la energia sacră a acestei săptămâni. 

„Sufletul lui Cristos
Sufletul lui Cristos, sfinţeşte-mă. 
Trupul lui Cristos, mântuieşte-mă.
Sângele lui Cristos, aprinde-mă de dragoste.
Apa coastei lui Cristos, spală-mă.
Patima lui Cristos, întăreşte-mă.
O, bune Isuse, ascultă-mă.
În rănile tale ascunde-mă.
Nu lăsa să mă despart de tine.
De vrăjmaşul cel rău apără-mă.
În ceasul morţii mele cheamă-mă.
Şi porunceşte-mi ca să vin la tine,
Ca să te laud cu sfinţii tăi.
În vecii vecilor. Amin”.

Sursă rugăciune: catolicmold.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

pixel