Săptămâna Conștientizării Drepturilor Animalelor. Câtă empatie ai pentru aceste ființe nevinovate?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Săptămâna Conștientizării Drepturilor Animalelor este un eveniment semnificativ, sărbătorit în fiecare an în a treia săptămână a lunii iunie. Această săptămână este dedicată educării oamenilor despre importanța drepturilor animalelor la nivel global.

Se discută despre modul în care animalele sunt utilizate în mod nedrept în industrii precum divertismentul, cosmetica și știința și încurajează acțiuni pentru promovarea bunăstării acestora.

Săptămâna își propune să evidențieze realitățile dure cu care se confruntă multe animale. Acestea includ condiții de trai precare, tortură, abuz sau participarea la experimente dureroase pentru testarea produselor. Totodată, scoate în evidență tratamentul crud al animalelor în industria alimentară și comerțul ilegal cu animale exotice.

Cum a început?

Săptămâna Conștientizării Drepturilor Animalelor a început în 1991, creată de un grup de activiști. A apărut dintr-o istorie îndelungată de pledoarie pentru tratamentul etic al animalelor, inspirată din credințele adânc înrădăcinate în non-violență regăsite în religiile antice indiene precum Jainismul, Budismul și Hinduismul.

Renate Weber, Avocatul Poporului despre drepturile animalelor: Animăluțele ajung victime pentru că sunt la îndemână

De-a lungul istoriei, diverse culturi au implementat practici menite să reducă suferința animalelor. De exemplu, conceptul de ahimsa (non-violență) din India antică a dus la mișcări religioase și sociale semnificative care pledau pentru tratamentul uman al animalelor.

În timp, acestea au pus bazele mișcărilor moderne pentru drepturile animalelor, inclusiv înființarea primelor legi și organizații de protecție a animalelor în secolul al XIX-lea. Până la sfârșitul secolului al XX-lea, aceste eforturi s-au concretizat în inițiative mai formale precum Săptămâna Conștientizării Drepturilor Animalelor.

Cum să sărbătorești

Devino un cumpărător cruelty-free

Scotocește prin dulapurile și trusa ta de machiaj pentru a găsi articole care nu sunt cruelty-free și spune-le adio! Optează pentru produse cu logo-ul unui iepuraș - acestea sunt bune, netestate pe animalele noastre prietenoase.

Educă-te

Citește o carte sau urmărește un documentar despre drepturile animalelor. Cunoașterea este putere și este contagioasă! Împărtășește descoperirile tale cu prietenii sau pe rețelele sociale.

Adoptă, nu cumpăra

Ia în considerare oferirea unui cămin permanent unui prieten blănos aflat în nevoie. Adopția este mereu la modă. Dacă nu ești pregătit să adopți, fosterul este precum un test drive pentru deținerea unui animal de companie - la fel de eroic!

Elefanţii asiatici îşi îngroapă şi îşi jelesc puii morţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Freepik

Neptun retrograd în Pești, până pe 8 decembrie. Care sunt cele mai afectate zodii?

Sursă foto: Freepik

Horoscop luna lui Cuptor. Află previziunile pentru fiecare zodie și ascendent!

Sursă foto: Freepik

Cea mai norocoasă Lună Nouă va avea loc pe 6 iulie! Care sunt cele mai avantajate zodii

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop 25 iunie pentru Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător și Vărsător. Maturizare pentru o zodie

pixel