Salată boeuf de post. Rețeta delicioasă
Autor: Ioana Popa
Data publicării:
Salata boeuf nu poate fi refuzată de nimeni. Acum, o poți consuma chiar și în post.

Ingrediente

4 cartofi
4 morcovi
1 țelină mică
2 rădăcini păstârnac
200 g castraveți murați
200 g gogoșar murat
250 g ciuperci
100 g mazăre
sare
piper
1 lingură muștar
maioneză vegetală

Cum se prepară

Puneți legumele spălate, întregi, la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Morcovii, păstârnacul și țelina le puteți curăța, iar cartofii îi veți fierbe în coajă, scrie cutiutacuretete.ro.

Când legumele au fiert, lăsați-le să se răcească, după care curățați cartofii de coajă. Tăiați legumele cubulețe sau dați-le pe răzătoarea mare. Tocați mărunt castraveții murați și gogoșarii și scurgeți bine zeama. Tocați ciupercile cubulețe, după ce le-ați curățat. Dați într-un clocot mazărea dacă este congelată.

Puneți toate legumele într-un vas încăpător, asezonați cu sare și piper și puneți maioneza și muștarul. Amestecați și, după gust, mai puteți adăuga și zeamă de lămâie. Lăsați salata la frigider câteva ore înainte de a o savura.

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător?

pixel