Rujul perfect: cum îl alegi, în funcție de nuanța pielii tale?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Rujul este produsul cosmetic la care majoritatea femeilor apelează, indiferent de sezon. Totuși, dacă ai rujuri pe care nu le folosești niciodată, poate ai observat că nu se potrivesc cu subtonul pielii sau te fac să arăți prea palidă. Iată cum alegi rujul ideal, dincolo de culoare și ambalaj!

Descoperă cum să optezi pentru rujurile perfecte, pe care să le porți cu încredere!

Află care este subtonul pielii tale!

Poți începe cu începutul. Înainte de alegerea cosmeticelor potrivite, poți să afli care este subtonul pielii tale. Există subton cald, rece și neutru.

Dacă ai subton rece, cel mai probabil ai o piele albă, care se înroșește ușor și se bronzează greu. O piele cu subton cald se întâlnește la persoanele care au ten de nuanță măslinie sau aurie. Nu faci parte din aceste două categorii? Atunci ai subton neutru, deci poți purta orice culoare de ruj.

În cazul în care încă nu ți-ai dat seama ce subton ai, mergi în lumina naturală și verifică-ți atent culoarea venelor de pe mâini. Dacă nuanța lor este apropiată de mov sau albastru, ai subton rece. La subtonul cald, venele tale au nuanțe subtile de verde sau sunt mai greu vizibile.

Rujuri ideale pentru subton cald

Ai subton cald? Atunci ai nevoie de rujuri care te avantajează perfect. Cele mai potrivite sunt nuanțele de portocaliu, roz și nude, fiindcă vor complimenta trăsăturile feței. Sunt recomandate și nuanțele de piersică, corai sau roz pal, dar și rujurile roșii cu reflexii portocalii sau aurii.

Rujuri ideale pentru subton rece

Acesta este un subton total opus celui cald. Așa că, poți să porți rujuri în nuanțe mai aprinse de roșu, cu nuanțe de albastru sau mov, burgundiu, maro închis. Alte nuanțe te pot face să arăți palidă.

Rujuri ideale pentru un subton neutru

Dacă ai subton neutru, te poți considera o norocoasă. De ce? Asta înseamnă că pielea ta are atât reflexii calde, cât și unele reci, deci poți încerca diferite nuanțe de ruj. Încearcă diferite combinații, de la rujurile în nuanțe de roșu închis, până la cele de maro, roz sau corai.

Nu cumpăra zeci de nuanțe de ruj, ci probează-le pe cele care îți vin cel mai bine, ținând cont de subtonul pielii tale!

Vezi şi: 7 sfaturi de frumusețe pentru femeile cu vârsta de peste 40 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel