RETROSPECTIVĂ 2023 Showbiz internaţional. Boala tragică a Madonnei, 'efectul Taylor Swift' și acuzații grave
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
De la greve care au paralizat Hollywood-ul până la lansarea ultimei melodii a trupei The Beatles, lumea divertismentului a oferit numeroase subiecte de primă pagină în acest an. Iată cele mai importante evenimente din acest an!

Reuters prezintă câteva dintre cele mai importante evenimente care au marcat showbizul în 2023.

Studiourile de la Hollywood s-au confruntat cu prima dublă încetare a lucrului din ultimii 63 de ani, după ce atât scenarişii, cât şi actorii au intrat în grevă, solicitând compensaţii mai mari în era streamingului TV, dar şi garanţii legate de utilizarea inteligenţei artificiale.

Prin urmare, studiourile au fost nevoite să oprească numeroase producţii în Statele Unite şi în străinătate. Sindicatele care reprezintă cele două grupuri au ajuns în cele din urmă la acorduri cu studiourile importante.

Ultima melodie a formaţiei The Beatles, cu vocea regretatului John Lennon şi dezvoltată folosind inteligenţa artificială, a fost lansată în acest an. The Rolling Stones au lansat 'Hackney Diamonds', primul lor album cu material original după 2005 şi prima înregistrare de la decesul bateristului Charlie Watts, în 2021. Madonna a fost nevoită să amâne lansarea turneului său mondial care marchează 40 de ani de carieră muzicală după ce a fost internată la terapie intensivă pentru o infecţie bacteriană gravă.

Britney Spears a scos pe piață cartea de memorii în care a dezvăluit că a făcut avort pentru a pune capăt unei sarcini pe vremea în care avea o relaţie cu vedeta pop Justin Timberlake. Actorii Kevin Spacey şi Gwyneth Paltrow şi cântăreţul Ed Sheeran s-au numărat printre numele celebre care au fost chemate la bară în procese de notorietate.

Procurorii din New Mexico au declarat că intenţionează să-l acuze din nou pe actorul Alec Baldwin de omor involuntar pentru împuşcarea fatală a directoarei de imagine a filmului 'Rust', Halyna Hutchins, în 2021. Superstarurile muzicii Taylor Swift şi Beyonce şi-au început turneele de mare succes, ambele lansând ulterior filme în cinematografe.

'Taylor Swift: The Eras Tour' a obţinut încasări de peste 126 de milioane de dolari la nivel mondial în weekendul de lansare, un impuls pentru cinematografe după ce greva de la Hollywood a determinat studiourile să amâne lansarea unor producţii precum 'Dune: Part Two'. Taylor Swift a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a început o relaţie cu Travis Kelce, jucător de fotbal american la Kansas City Chiefs, ceea ce a dus la creşterea vertiginoasă a vânzărilor de tricouri cu numărul lui, dar şi a audienţelor TV în timp ce fanii făceau speculaţii cu privire la posibila apariţie a cântăreţei la meciurile iubitului său.

Iată observațiile astrologului Daniela Simulescu despre astrogama lui Taylor Swift:

„Taylor Swift s-a născut pe 13 decembrie 1989. Artista este născută în semnul Săgetătorului. Dar ce observăm în astrograma ei este stellium-ul Mercur-Saturn-Uranus-Neptun în semnul Capricornului, un aspect grăitor pentru performanțele sale, dar și pentru intuiția în zona afacerilor.” 

Actorii oscarizaţi Robert De Niro şi Al Pacino au devenit din nou taţi, la 79, respectiv 83 de ani. Nume celebre precum Tina Turner,

Lisa Marie Presley, Harry Belafonte, Matthew Perry, Tom Sizemore, Julian Sands, Jeff Beck, Jane Birkin, Tony Benett, Sinead O'Connor şi Michael Gambon s-au numărat printre vedetele din lumea divertismentului care au încetat din viaţă în cursul acestui an.

Creativitatea şi carisma regizoarei Greta Gerwig, care, în ciuda tinereţii sale, a obţinut deja o importantă recunoaştere cu filme precum 'Lady Bird' (2017), nu a surprins pe nimeni în 2023, însă puţini se aşteptau să facă din 'Barbie' (cu Margot Robbie şi Ryan Gosling) un fenomen, producţia numărându-se printre cele zece filme cu cele mai mari încasări din istorie, relatează agenţia EFE.

Pelicula, cu încasări de aproximativ 1,4 miliarde de dolari la box office-ul internaţional, este una dintre favoritele pentru acest sezon al premiilor dar, dincolo de distincţii, întotdeauna se va putea lăuda că a fost principala producţie ce a menţinut în viaţă în acest an industria de la Hollywood, afectată de greva comună care a determinat-o să reconstruiască profund modelul de afaceri.

AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu)

Citește și CINCI semne că ai probleme de încredere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

ZECE celebrități cu Marte în Capricorn

Marte a intrat în Capricorn pe 4 ianuarie și va sta...

Ce face Dua Lipa în noul său hit 'Houdini' - Video

Dua Lipa şi-a lansat cel mai nou single, ''Houdini'',...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Săgetător/Ascendent în Săgetător până în iunie

pixel