Rețete de prăjituri pe care merită să le încerci în weekend
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
  Descoperă câteva reţete de prăjituri delicioase de casă, pe care le poţi pregăti uşor şi rapid.

Ce ai alege dintre următoarele prăjituri de casă?

1. Prăjitură cu dovleac copt

Această prăjitură nu este recomandată doar pentru sezonul rece, ci de fiecare dată când simți nevoia de acest preparat aromat și gustos.

Ingrediente:

400 g de piure de dovleac copt

150 g de zahăr brun

150 ml de ulei

2 ouă

Coaja rasă de la o lămâie

O lingură de esenţă de vanilie

1-2 linguriţe de scorţişoară

300 g de faină

Un plic de praf de copt

Un vârf de sare

Prepară piureul de dovleac. Taie-l în bucăți mici și scoate semințele dovleacului. Pune bucățile pe o hârtie de copt și introdu-le în cuptor pentru o ora, până când vezi că intră ușor furculița în ele.

Îndepărtează coaja și pune dovleacul în mixer, până când obții un piure cremos și fin. 

Apoi treci la pregătirea prăjiturii. Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă rotundă cu făină și unt. 

Între timp, amestecă piureul de dovleac cu ouăle, zahărul brun, uleiul și cu aromele. Amestecă bine cu un tel. Pune și făina, praful de copt și sarea. Mixează bine, până când se încheagă compoziția. Toarnă această compoziție în tavă și pune totul la cuptor cel puțin 45 de minute, până când se taie ușor. 

2. Fursecuri gustoase de casă

Ingrediente pentru 30-40 de fursecuri:

180 g de unt moale

280 g de făină

Un ou

100 g de zahăr pudră

O păstaie de vanilie

O linguriţă coajă rasă de lămâie

Un vârf de sare

Ingrediente pentru decor: cireșe confiate/ciocolată albă sau neagră/fulgi de ciocolată/bombonele

Le poţi pregăti oricând îţi doreşti, chiar și în acest weekend!

Pentru această reţetă, poţi folosi fie pistolul pentru biscuiţi, fie formele clasice pentru fursecuri.

Se adaugă untul moale în mixer, apoi zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie, păstaia de vanilia şi mixezi, până obţii o compoziţie omogenă.

Pune şi oul, până se integrează în crema omogenă, apoi adaugă făină, până ai  un aluat cremos cu consistenţă densă.

După ce aluatul este gata, utilizează formele pentru fursecuri, în funcţie de preferinţe şi adaugă-le în cuptor, în tava. Înainte de a le introduce în cuptor, nu uita de ingredientele cu care poţi orna fursecurile: bombonele, perle de zahăr sau cireşe confiate, care le vor oferi un gust nemaipomenit. De îndată ce fursecurile s-au copt, se pot consuma calde sau reci, cu un pahar cu lapte.

3. Prăjitură cu lapte și smântână

Ingrediente:

300 ml de lapte

3 gălbenușuri (58-60 grame)

70 de grame de zahăr

1 pliculeț de zahăr vanilat (10 grame)

350 de grame de smântână fermentată

20 de grame de gelatină instant

Turnați 100 ml de lapte peste gelatină, amestecați și o lăsați la umflat.

Pregătiți forma din timp. Noi am folosit o cutie din carton de sub lapte, în care am tăiat o gaură dreptunghiulară. Dacă aveți o formă din silicon, folosiți-o, este foarte comodă. Transferați gălbenușurile într-o crăticioară cu fund gros, adăugați zahăr și amestecați cu furculița.

Turnați laptele rămas, amestecați, puneți cratița la foc mediu spre mare, amestecați compoziția continuu și o aduceți până la punctul de fierbere. Ea se va îngroșa puțin treptat, iar de îndată ce începe să fiarbă și apar bulele specifice, o puteți lua de la foc.

Adăugați gelatina umflată și amestecați foarte bine cu telul, spatula sau lingura, până se topește complet. Compoziția trebuie să fie omogenă, o lăsați să se răcorească.

Amestecați smântâna cu zahăr vanilat, o transferați în cratița cu gelatină și amestecați din nou foarte bine, până compoziția capătă o consistență omogenă și netedă. Opțional, puteți adăuga bucăți de fructe.

Turnați compoziția în formă, o acoperiți cu folie de plastic și o dați la frigider pentru 2-3 ore, până se prinde. Tăiați atent forma cu foarfeca și eliberați desertul. Decorați desertul delicat după preferințe

Vezi și: Chec pufos. Rețeta economică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Pluto intră mâine în Vărsător! Previziuni extraordinare pentru TOATE zodiile, până în 2044

freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

pixel