Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Când temperaturile cresc considerabil, suntem întotdeauna în căutare de băuturi răcoritoare, care să ne salveze de temperaturile ridicate. Pe lângă consumul recomandat de apă, poți să pregătești la domiciliu și o rețetă de limonadă proaspătă, ideală pentru zilele de vară.
Ingrediente pentru limonadă:
Vei avea nevoie de următoarele:
- 4-6 lămâi proaspete (depinde de dimensiunea lor și de cât de acidă dorești limonada)
- 1 cană de zahăr (poți ajusta cantitatea în funcție de preferințele tale sau o poți servi și fără zahăr, ori doar cu miere)
- 4 căni de apă rece
- cuburi de gheață, după preferințe
Clătite ușoare și incredibil de gustoase: ai nevoie doar de trei pahare
Cum pregătești rapid limonada?
1. Stoarce sucul de lămâie: Taie lămâile pe jumătate și stoarce sucul într-un recipient mic sau direct în vasul în care vei face limonada. Poți folosi un storcător de citrice sau poți stoarce sucul manual, folosind mâinile.
2. Adaugă zahărul: Pune zahărul în recipientul cu sucul de lămâie și amestecă bine până când acesta se dizolvă complet. Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulce dorești să fie limonada. Sau pune miere, după gust.
3. Adaugă apa rece: Toarnă apa rece în castronul cu sucul de lămâie, pentru a o dilua.
4. Adaugă cuburile de gheață: Pune cuburile de gheață în pahare și toarnă limonada peste ele.
5. Servește și decorează: Poți adăuga felii de lămâie sau frunze de mentă în pahare pentru a decora limonada.
Limonada este acum gata de servit! Poți savura această băutură răcoritoare și revigorantă în zilele calde de vară sau ori de câte ori simți nevoia unei băuturi delicioase, pe care sa o savurezi alături de cei dragi.
Limonadă cu pepene verde
Ingrediente:
- zeama de la 1/2 pepene mediu (circa 1L)
- zeama de la 4-5 lămâi (circa 300 ml)
- 1 L-1L si 1/2 apă/apă minerală
- 200-300 g zahăr
- mentă proaspătă
Cum se prepară?
Taie pepenele, scoate sâmburii și pune miezul într-un blender. Amestecă până devine lichid. Trece totul prin sită, separând sucul de pulpă. Pune sucul într-o carafă și dă deoparte. Stoarce lămâile, dă zeama prin sită ca să o separi de pulpă și sâmburi și toarn-o apoi peste sucul de pepene. Adaugă și apa peste. Amestecă și adaugă treptat zahărul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Pe măsură ce înaintăm în...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...
Indiferent de semnul zodiacal,...