Remedii naturale pentru reducerea febrei. Ce funcționează?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Ne aflăm într-o perioadă în care răcelile sunt la ordinea zilei. Pe lângă simptome clasice, poate se întâmplă să ai febră. Îți punem la dispoziție câteva remedii naturiste, care reduc temperatura corpului și nu te obligă să iei medicamente. Iată care sunt!

Dacă nu ai o febră mărită, poți alege să folosești remedii naturiste care dau rezultate. Nu uita să bei și multe lichide și să te odihnești corespunzător, astfel încât corpul tău să-și recapete energia!

În cazul febrei foarte mari, ai nevoie de analgezice sau antipiretice, care elimină durerea și pot să combată febra.

Ceai de ghimbir. Printre cele mai apreciate virtuți ale acestei rădăcini se numără și faptul că favorizează transpirația și elimină febra. Acesta este motivul pentru care poate fi util și ca antipiretic natural. Ideal este să-l iei sub formă de ceai de plante, astfel încât să consumi mai multe lichide. Ghimbirul este, de asemenea, util pentru a contracara greața.

De asemenea, ceaiul de ghimbir ajută în lupta cu kilogramele în plus. Dacă vrei să reduci pofta de mâncare, poți consuma două căni de ceai de ghimbir pe zi. Ceaiul de ghimbir scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbția nutrienților și stimulează digestie.

Acest ceai este indicat și pentru sistemul cardio-vascular, fiind folosit în tratarea afecțiunilor circulatorii grație capacității sale de a crește nivelul de globule roșii din sânge.

Ceai de tei. Teiul este considerat o plantă relaxantă, dar această plantă are un efect foarte asemănător ghimbirului, precum și proprietăți antiinflamatorii.

Așadar, ceaiul de tei te ajută să transpiri când ești răcit sau când ai o boală infecțioasă.  În plus, ceaiul de tei este un remediu naturist, indicat și în cazul afecțiunilor căilor respiratorii la copii, deoarece uleiul esențial pe care îl conține are proprietăți mucolitice și acționează împotriva tusei și  a flegmei. 

Compușii din florile de tei pot induce un sentiment de pace și eliberare, fiind un luptător împotriva anxietății. Ceaiul de tei reprezintă un bun analgezic ce diminuează durerea și ajută la micșorarea umflăturilor.

Citește articolul complet pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Rețete monahale. Ce poți să pregătești și tu, rapid și ușor?

Există rețete călugărești sau mănăstirești din care...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel