Reguli pentru șofatul pe timp de iarnă. Titi Aur: Cum alegem corect anvelopele
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a oferit câteva sfaturi pentru șofatul în siguranță pe timp de iarnă. 

Ce trebuie să știe șoferii despre șofatul pe timp de iarnă? Titi Aur, expert în conducere defensivă, a dezvăluit câteva reguli: anvelope de iarnă, viteză mai mică și distanța dintre mașini, mai mare.

"În primul rând, chiar dacă nu avem zăpadă sau apă de șosea, când este frig avem aderență mai mică.", a declarat Titi Aur la Digi24. "Când apare umezeala, când apare ploaia sau doar asfaltul umed, dacă suntem în jurul temperaturii de 0 grade, mai precis de la 4 grade în jos, putem să întâlnim poleiul sau gheața neagră.", a adăugat el.

"Mașinile moderne ne anunță, avem acel indicator la bord - în afară de faptul că ne arată temperatura, apare un fulg, piuie, ne avertizează de la 4 grade în jos. Dar atenție, dacă temperatura nu trece peste 4 grade și revine iar, nu ne mai anunță mereu. Trebuie să știm că în acea zonă ne putem aștepta la polei.", a mai spus Titi Aur. 

Reguli de aur pentru șofatul pe timp de iarnă 

Mașina să fie echipată cu anvelope de iarnă, cu presiunea corect făcută, viteza trebuie să fie mai mică, iar distanța față de mașina din față, mai mare, potrivit celor spuse de Titi Aur la Digi24, vineri, 3 decembrie. 

"Distanța față de mașina din față trebuie să fie mai mare, minimum jumătatea în metri a vitezei pe care o avem. La 60 km/h trebuie să avem minimum 30 de metri, mai mult de 30, dar nu mai puțin de 30; la 100 km/h să avem minimum 50 de metri ca să fim în siguranță. Asta înseamnă că ne încadrăm în regula celor două secunde, adică vom avea două secunde distanță între noi și mașina din față. Această regulă se învață la cursurile de conducere defensivă.", a precizat Titi Aur. 

Cum alegem corect anvelopele de iarnă

"Nu este recomandat cu altă marcă, cu altă firmă, ci de preferat este ce ne recomandă producătorul mașinii. Mai mult decât atât, alegem anvelope de calitate mai bună pentru a avea toate capacitățile, toate performanțele mai bune. Dacă nu avem, să zic, bani suficienți și vrem să alegem anvelope mai ieftine, trebuie să știm ce ne dorim. Anvelopele au mai multe caracteristici.

Dacă nu ne permitem o anvelopă de performanță maximă, trebuie să consultăm un specialist, să vedem ce ne dorim. Important este să avem presiunea corectă și bineînțeles, iarnă - anvelope de iarnă, iar vara - anvelope de vară.", a mai declarat Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel