Propolisul - tratament excelent pentru răceli. Cum se consumă și ce boli mai tratează?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Propolisul este un inamic cunoscut pentru răceli și se folosește în special în anotimpul rece. Beneficiile sale sunt numeroase și pornesc de la întărirea sistemului imunitar și reducerea inflamațiilor, până la diminuarea reacțiilor alergice și stimularea sănătății oculare.

Ce altceva mai tratează propolisul și cum îl putem consuma?

Bogdan Pascu, apicultor, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt beneficiile pe care propolisul le are pentru organism.

”Propolisul este cel mai puternic antibiotic natural. Tratează cam 90% dintre boli. Se poate consuma fie așa de sine stătător, fie într-un pic de miere sau o bucățică de pâine.

Propolisul ajută la menținerea sănătății și bunăstării generale. Propolisul conţine proprietăţi antioxidante care ajuta la reducerea radicalilor liberi formaţi în organism şi ajuta la susţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

Propolisul scade riscul de cancer

Unul dintre cele mai importante efecte ale antioxidanților este modul în care reduc riscul de cancer. Acestea ajută la minimizarea radicalilor liberi, ceea ce poate deteriora celulele într-un mod care le face periculoase.

Amestecul antioxidant puternic de propolis pare a fi deosebit de eficient în reducerea riscului de cancer.

Deși trebuie făcute mai multe studii pe această temă, cercetările actuale sugerează că propolisul poate ajuta la reducerea proliferării cancerului și la moderarea răspunsului sistemului imunitar la celulele canceroase.

Propolisul reduce ulcerele

Unul dintre cele mai studiate efecte ale propolisului este activitatea sa antimicrobiană. Ca urmare, propolisul este adesea vândut ca o soluție topică pentru a ajuta la menținerea rănilor curate.

De exemplu, gastrita și ulcerele peptice sunt adesea cauzate de creșterea excesivă a bacteriilor H. pylori. Studiile sugerează că consumul de propolis, cu sau fără miere, poate ajuta la reducerea semnificativă a simptomelor gastritei și ulcerului peptic. Propolisul poate chiar să încurajeze vindecarea.

Propolisul reduce inflamația

Propolisul poate ajuta la ameliorarea simptomelor mai multor afecțiuni cronice prin reducerea inflamației. Puteți experimenta inflamație cronică alături de multe probleme potențiale de sănătate, cum ar fi boli de inimă, diabet zaharat și artrită.

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel