Prăjitură rapidă cu nucă și cacao. Rețeta de weekend
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Această prăjitură rapidă cu nucă și cacao este fix ce îți trebuie la începutul weekend-ului. Iată rețeta. 

Prăjitură rapidă cu nucă și cacao

Ingrediente

400 g făină 

200 g zahăr

1 praf de copt

2 linguri de cacao

250 g unt

2 ouă

300 ml de lapte

o cană de nuci

2 mere

Cum se prepară

Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia nucilor şi a merelor, într-un castron, potrivit bucatarianoastra.online. Punem în tavă hârtie de copt sau ungem cu unt şi presărăm făină. Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi mici. Transferaţi aluatul în tavă. Se presară cu nuci şi mere. Se coace la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.

Prăjitura "5 minute"

Ingrediente

200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune

Cum se prepară

Începem prin a pune ciocolata într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişca lichidă. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.

După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%. Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare. Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini. 

Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura. Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel