Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Ingrediente
115 g făină
1 pahar apă
1 pahar zahăr
2 pahare lapte cald
4 ouă
125 g unt
1 linguriță esență de vanilie
Cum se prepară
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, batem albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Separat, topim și răcorim untul. Într-un alt bol, punem gălbenușurile, apa, zahărul și mixăm totul bine, după care încorporăm și untul topit, potrivit kiloretete.ro.
Încorporăm și laptele, după care și făina cernută, amestecând până la omogenizare. La final, încorporăm cu o spatulă și spuma de albușuri. Tapetăm o tavă cu unt și făină și turnăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 1 oră aproximativ.
După ce prăjitura este gata, o lăsăm să se răcească complet, o pudrăm cu zahăr pudră și, opțional, o mai decorăm după gust.
Prăjitură cu budincă
Ingrediente
1 l de apă
2 plicuri de nescafe 2 în 1
200 g zahăr brun
200 g de făină
Crema
1 l de lapte
2 pungi de budincă de vanilie
12 linguri zahăr
170 g unt
150 ml de frişcă
Glazura
150 g de ciocolată
4 linguri de lapte
2 linguri de ulei
50 g unt
Cum se prepară
Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.
Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.
După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.
Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
Să vedem ce urmează pentru...