Piperul roz - un ingredient DESĂVÂRȘIT în bucătărie
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Boabele de piper roz sunt frecvent considerate ca fiind un fel de piper, datorită aspectului lor. Cu toate acestea, se disting prin aroma lor distinctă și originea lor botanică diferită. Iată la ce îl poți folosi!

Boabele de piper roz, folosite ca și condiment, se disting prin faptul că, spre deosebire de piperul obișnuit, acestea nu sunt picante. Dimensiunea lor, similară cu a unui bob de mazăre, nu aduce un nivel de iuțeală notabil. Aroma lor dulce, ușor lemnoasă și parfumată, cu nuanțe de rășină fluidă, amintește de aromele ienupărului. Deși au un gust distinct, boabele de piper roz au fost folosite ca înlocuitor pentru piper până în anii 1960.

Aroma distinctivă a boabelor de piper roz este folosită pentru a îmbunătăți fructele de mare, carnea de pasăre, legumele și sosurile ușoare, dar și deserturile și ciocolata. Băuturile și cocktailurile, punciurile de fructe, ginul și băuturile tonice prind viață atunci când sunt îmbogățite cu aceste boabe. Aceste fructe pot fi găsite nu doar în formă uscată, ci și ocazional murate în saramură. Aroma lor se eliberează doar atunci când sunt zdrobite sau măcinate. Dacă rămân întregi, devin doar un element decorativ. Fiind sensibile la căldură, este recomandat să le adăugați cu puțin timp înainte de servire și să le utilizați cu moderație.

Spre deosebire de sugestia implicită a numelui său, arborele brazilian de piper care produce boabele de piper roz nu are legătură cu planta de piper. Mai degrabă, face parte din familia caju, la fel ca și arborele de mango. Acest copac mereu verde necesită puțină îngrijire și, din această cauză, este un arbust ornamental popular, în special în Italia.

Se mai numește și piper brazilian, datorită originilor sale. Boabele de piper roz pot fi consumate întregi. În contrast cu boabele de piper obișnuite, acestea nu au o textură tare sau rigidă.

Ştiaţi că hipertensiunea arterială este denumită şi „ucigaşul tăcut” pentru că poate să nu prezinte niciun simptom? Aflaţi cum vă puteţi menţine tensiunea în limitele normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel