PATRU obiceiuri TOXICE care îți pot distruge relația
Autor: Elena Airini
Data actualizării:
Data publicării:
Există în această perioadă tendința de a ne expune prea mult, de a crede tot ce este pe social media, de a poza în ce este perfect astfel încât ceilalți să vadă cât de bine ne merge, cât de fericiți suntem. Rămânem apoi blocați atunci când vedem că X și Y se despart. De ce oare? Am văzut că totul mergea perfect. Ei bine, găsești mai jos care sunt câteva dintre obiceiurile toxice care pot distruge o relație. 

Obiceiuri toxice care pot distruge relațiile:

1. Gelozia excesivă

Atunci când cineva este foarte gelos, dar și foarte posesiv, ajunge să vrea să controleze fiecare mișcare a celuilalt. Suspiciunile apar la tot pasul și de cele mai multe ori aduc o atmosferă toxică, complet nepotrivită pentru o relație. Încrederea și comunicarea sunt ingredientele de care ai nevoie dacă dorești ca relația ta să meargă bine. O doză excesivă de gelozie nu va face decât să îi invadeze spațiul personal al celuilalt și să îl facă să se îndepărteze. 

2. Comparațiile

Ți-ai dat seama că faci des asta? Că ai tendința să te compari mereu cu ceilalți sau să compari relația ta cu relația altora din cercul de prieteni. Discuțiile de tipul „tu de ce nu poți să fii ca X” nu fac niciun serviciu cuplului vostru. Nu o să ajungeți nicăieri comparându-vă cu ceilalți deoarece suntem unici și avem propriul mod de a vedea lumea. Totodată, nu mai comparați actualii parteneri cu foștii, nu vă face bine și este, de fapt, un semn că nu ați reușit să treceți peste fosta voastră relație. De aceea, toți terapeuții recomandă să nu intrăm imediat într-o nouă relație. 

3. Faptul că nu trăiești în prezent

Probabil că nici nu îți dai seama cât de important este să fii prezent într-o relație. În momentul în care celălalt face diverse gesturi, iar tu ești total absorbit de muncă, de problemele familiale, de tot felul de necazuri sau amintiri neplăcute, îți vei face partenerul să se simtă neglijat și să își dea seama că nu se poate bucura de viață alături de tine. Nemaitrăind în prezent ai și tendința de a lua totul de bun, acesta este partenerul, aceasta este relația, așa merg lucrurile, deci mi se cuvine. Nu, nu este așa. Relațiile se construiesc și se muncesc, nu se iau de-a gata. 

4. Vrei să discuți despre problemele de cuplu în cele mai nepotrivite momente

Este posibil ca partenerul să treacă prin anumite probleme, acasă sau la serviciu sau cu propria lui familie. Nu te agăța de certurile altora ca să aduci și problemele voastre în discuție. Găsește un moment în care să fiți amândoi calmi și în care să poți să vii cu argumentele potrivite și cu tonul liniștit, arătându-i partenerului cât de importantă și eficientă poate fi comunicarea. Totodată, nu aduce reproșuri acestuia în public și fă tot posibilul să nu îl jignești. 

găsiți mai multe detalii legate de horoscopul dragostei pentru toate zodiile aici!

sursă de inspirație articol: canalul de YouTube psych2go

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Ce să faci în caz de enterocolită? Sfaturi utile

Enterocolita este o afecțiune care implică inflamarea...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel