Paste Carbonara. Rețeta foarte simplă
Autor: Ioana Popa
Data publicării:
Dacă nu ai mai mâncat de mult paste carbonara, poți încerca această rețetă foarte simplă. 

Ingrediente

- 400 g spaghete
- 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon)
- 4 gălbenuşuri
- 75 g brânză pecorino
- sare
- piper

Cm se prepară

Pune apă la fiert într-o cratiţă încăpătoare, cu o linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, pune şi pastele la fiert pentru 4-5 minute. În răstimp însă, până să fiarbă apă, taie guanciale cubuleţe (dacă ai acces la acest tip de preparat, dacă nu pancetta sau bacon), potrivit retetepractice.ro. Bate gălbenuşurile cu 40-50 g de brânză pecorino poţi folosi şi parmezan). Frige baconul în tigaie, fără ulei, până când devine crocant şi grăsimea se topeşte.

Când pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleşte şi pune-le direct peste bacon. Agită pastele puţin, pentru un minut, apoi adaugă o cană de apă de la paste. Lasă pastele carbonara să se răcească un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenuşuri şi brânză, amestecând energic, pentru a evita coagularea gălbenuşurilor. Pune pastele la foc pentru încă 30-60 secunde, apoi serveşte fiecare porţie de paste carbonara cu puţină brânză pecorino rasă deasupra şi puţin piper proaspăt măcinat.

BONUS: Paste nemțești la cuptor. Rețeta delicioasă din Germania

Ingrediente

o pungă spatzle (paste nemțești)
2 ouă
250 g telemea
o ceapă albă
200 g bacon
2 linguri ulei

Cum se prepară

Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Ouăle se bat si se amestecă cu brânza rasă, apoi se amestecă uşor cu pastele, potrivit restaurantedelux.ro. Se pune amestecul de paste într-o tavă de cuptor si se lasă la copt aproximativ 10 minute. Între timp, ceapa tăiată rondele și baconul se călesc uşor în tigaia cu ulei încins si se pun deasupra fiecărei porții de paste in momentul servirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel