Originea creativității. CINCI cărți legendare și poveștile din spatele acestora
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Află care a fost sursa de inspirație pentru cinci cărți nemuritoare!

Inspirația pentru scriere poate veni din cele mai neașteptate surse. Uneori, aceasta poate apărea într-un vis – așa cum s-a întâmplat în cazul autoarei Twilight, Stephenie Meyer, sau al lui Stephen King sau Mary Shelley (Frankenstein a fost inspirat de un vis, sau poate de un coșmar). Personajele pot fi inspirate din oameni reali (de exemplu, personajele din Moby Dick, Portretul lui Dorian Gray sau Mizerabilii).

Iată câteva exemple de inspirație din spatele unor cărți celebre!

1. The Cat in the Hat de Dr. Seuss

Theodore Geisel (cunoscut și sub numele de Dr. Seuss) a scris The Cat in the Hat ca răspuns la cărțile pentru copii din acea perioadă. Aceste cărți erau plictisitoare, iar personajele erau lipsite de farmec. Personajele principale din The Cat in the Hat sunt Dick și Jane, sunt inspirate direct din cititorii de bază populari. Aceste cărți educaționale erau prea monotone pentru a captiva atenția copiilor, susținea Dr. Seuss, așa că a scris o carte care să învețe și să distreze în același timp. Evident, cartea a avut un succes imens.

La publicarea sa în 1957, The Cat in the Hat a devenit instantaneu un succes și l-a transformat pe Dr. Seuss într-un autor de cărți pentru copii renumit în întreaga lume. De asemenea, a dus la înființarea Beginner Books, o editură care a produs cărți similare cu The Cat in the Hat pentru a ajuta copiii să învețe să citească.

2. The Hobbit de J.R.R Tolkien

Se spune că Tolkien a fost inspirat de o foaie de hârtie albă.

Tolkien corecta lucrările de examen ale studenților și, la jumătatea teancului, a dat peste o foaie de hârtie albă. Tolkien a scris primul lucru care i-a venit în minte la întâmplare: „Într-o gaură în pământ trăia un hobbit.” Nu știa ce era un hobbit sau de ce trăia sub pământ, așa că a decis să dezlege misterul.

Tolkien a început să povestească The Hobbit (sub forma sa inițială, desigur) ca o poveste de adormit copiii. Pe măsură ce povestea se dezvolta, devenea evident că nu era doar o simplă poveste pentru culcare. La acea vreme, fantezia era adesea considerată un lucru copilăresc.

3. Pe drum de Jack Kerouac

”Pe drum” a fost inspirat de evenimente reale și călătorii alături de grupul de prieteni al lui Kerouac. Neal Cassidy a inspirat infamul personaj Dean Moriarty. Multe dintre evenimentele din roman sunt probabil non-ficționale, bazate pe timpul petrecut de Kerouac călătorind cu alți poeți și scriitori.

4. Twilight de Stephenie Meyer

Meyer a avut un vis care, în cele din urmă, avea să devină un capitol din Twilight. Visul a fost despre un cuplu într-o poiană strălucitoare. Băiatul strălucea, iar fata era normală, umană. Acesta a devenit punctul de plecare pentru Meyer. Ea a construit lumea din jurul lui Twilight, iar visul însuși a devenit o scenă din  poveste: un capitol în care protagonista umană Bella privea pielea vampirului Edward în lumina soarelui. Pielea lui strălucea.

5. Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Se zvonește că această poveste clasică despre dragoste, familie și statut social a fost inspirată de prima dragoste a lui Austen. La vremea în care a scris-o, Austen avea aceeași vârstă cu protagonista sa, Elizabeth. Desigur, Austen s-a inspirat puternic din normele sociale ale epocii, iar familia sa ar fi putut servi ca sursă de inspirație pentru personajele sale. Indiferent dacă a fost inspirată de iubirea reală sau nu, un lucru este sigur: Mândrie și prejudecată a rămas una dintre cele mai mari povești de dragoste din toate timpurile.

Citește și TREI cărți de citit măcar o dată în viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu vizibilitate

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Cheltuieli neprevăzute pentru o zodie

Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Freepik.com

Horoscop MAI 2024. Previziuni astrale pentru FIECARE zodie/ascendent

pixel