Oamenii te consideră antisocial și arogant? Iată semnele care arată că ești foarte inteligent!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Ce este inteligența? Este o construcție complexă, multidimensională, care poate însemna o varietate de lucruri pentru o varietate de oameni diferiți.

Indiferent de definiția pe care o ai, există ceva la care toți putem fi de acord: recunoști inteligența când o vezi. O persoană extrem de inteligentă este cineva care este talentat la analizarea conceptelor și la construirea lor pentru a obține o înțelegere mai bună a lumii și a celor din jur, cum totul este conectat și de ce lucrurile sunt așa cum sunt.

Iată semnele care indică o inteligență ridicată!

1. Te plictisești de conversațiile banale. Persoanele extrem de inteligente nu sunt atrase de ceea ce consideră detalii neimportante ale vieții. Discuțiile despre meci nu sunt ceva ce văd ca o prioritate. Mai degrabă, se bucură să discute despre idei și concepte profunde.

2. Îți alegi cuvintele. Oamenii din jurul tău te descriu adesea ca rezervat sau prea serios? Mulți oameni inteligenți tind să gândească mai mult decât să vorbească. Asta înseamnă că, dacă aleg să spună ceva, este foarte probabil că au luat în considerare toate unghiurile posibile, cu raționament și logică pentru a-și susține concluziile la care au ajuns.

3. Te chinui să îți faci prieteni. Este găsirea prietenilor un fel de provocare pentru tine? Unii oameni sunt foarte intimidați de inteligență și de percepția că cineva este "prea inteligent" pentru ei. Simt că nu se pot raporta sau, poate, nu sunt suficient de inteligenți. Oamenii, în general, nu își doresc să se simtă astfel, așa că răspunsul lor este pur și simplu să nu devină prieteni cu persoana inteligentă.

Joe Navarro, fost agent special FBI, explică cum să identifici limbajul corpului: Oamenii sunt slabi în detectarea decepției

4. Nu ieși prea des. Dacă ești extrem de inteligent, probabil că vei întâmpina dificultăți în situațiile sociale: nu ești atât de bun la conversațiile superficiale și îți este greu să îți faci prieteni. Ce efect are aceasta asupra întregului tablou? Ar putea însemna că nu ieși prea des, așa că te concentrezi intens pe aspectele academice. Chiar dacă în general îți plac activitățile academice, dezechilibrul sever între viața profesională și integrarea socială duce în cele din urmă la suprasolicitare, nefericire și scăderea stimei de sine.

5. Ești prea analitic. Ai auzit vreodată de paralizia prin analiză? Ei bine, aceasta este o luptă obișnuită pentru persoana extrem de inteligentă. Se întâmplă când ești paralizat de nevoia constantă de a ști răspunsul corect sau de a lua cea mai bună decizie. Te confrunți mereu cu indecizia. Ai tendința să găsești atât de multe unghiuri, avantaje și dezavantaje, încât poți deveni și mai indecis. Există atât de multe informații încât îți blochează gândirea.

6. Mintea ta își dorește constant exercițiu. Fiind o persoană extrem de inteligentă înseamnă că îți place și ai nevoie de stimulare intelectuală constantă. Pe scurt, mintea ta poftește. Întotdeauna vrei să faci ceva care să-ți antreneze abilitățile cognitive, să te scufunzi într-o nouă descoperire sau să-ți întinzi mușchii gândirii.

Ce tip de femeie ești în funcție de data nașterii? Iată trăsăturile speciale care te definesc!

7. Te simți mereu presat să reușești. Dacă ești o persoană inteligentă, probabil că ai simțit acea presiune indirectă de a reuși. De la cine? De la toată lumea! Multe dintre aceste așteptări vin din interior, totuși. Ajungi să te împingi mereu să-ți dovedești constant inteligența, ceea ce duce la exagerarea tendințelor de perfecționism și la o teamă nesănătoasă de eșec.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Previziuni axa destin-karmă pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară până în ianuarie 2025

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zile mirifice pentru o zodie

freepik.com

Previziuni axa destin-karmă pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești până în ianuarie 2025

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Revelații și optimism pentru o zodie

pixel