O turmă de mistreți și-a făcut apariția într-un parc din Oradea
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Imagini incredibile surprinse în Oradea. 

Imagini incredibile surprinse în Oradea. O turmă de mistreți și-a făcut apariția într-un parc din oraș, transmite Pro TV.

Animalele au fost filmate în timp ce treceau, nestingherite, pe una dintre alei, chiar pe sub ochii privitorilor. Printre animale - aproximativ 15 la număr - se aflau atât exemplare adulte cât și mai mulți pui.

Nu este prima dată când orădenii semnalează prezența mistreților în zona respectivă, aflată chiar la marginea unei arii nedefrișate. Vânătorii spun că sălbăticiunile găsesc acolo hrană din belșug, pentru că, printre bălării, cresc corcoduși, meri, pruni sau cireși.

Imagini spectaculoase cu un URS care a ieșit la cules de MURE

Romsilva a publicat imagini cu un urs care a ieșit la cules de mure într-o pădure din Parcul Național Călimani.

"La cules de mure într-o pădure din Parcul Național Călimani. Un urs care se hrănește cu mure a fost filmat de colegul nostru Cristin Cireș în cursul unei acțiuni de monitorizare. Urșii se hrănesc intensiv în această perioadă, inclusiv cu fructe, pentru a acumula grăsimea necesară somnului de iarnă. Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de urs din Uniunea Europeană , la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați.

Date interesante despre urși

Urșii au simțul olfactiv foarte dezvoltat, cu mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale și un centru al mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului. Urșii folosesc toate simțurile pentru a detecta hrana. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Parcul Național Călimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita. Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Pluto intră mâine în Vărsător! Previziuni extraordinare pentru TOATE zodiile, până în 2044

freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

pixel