O alegere dureroasă: calea pasiunii sau calea sigură. Cum știi dacă ai ales drumul corect în viață?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Atunci când decidem ce să facem cu viețile noastre, ne confruntăm adesea cu alegerea dificilă între a urma calea pasiunii sau a opta pentru siguranța unei profesii stabile.

Când vine vorba de a decide ce să facem cu viețile noastre, ne este frecvent prezentată o alegere care pare foarte dureroasă. Alegerea este între calea pasiunii și calea sigură.

Cea din urmă implică stăpânirea lentă a unei profesii de încredere. Ne vom plictisi, dar știm că nu vom fi niciodată concediați. Între timp, prima este un act riscant în care ne imaginăm că generăm un venit din ceea ce iubim profund și totuși ne temem constant de sărăcie și umilire.

Alegerea poate părea acută, dar poate fi mai puțin așa decât pare odată ce explorăm corect conceptul de siguranță. Nu suntem niciodată cu adevărat în siguranță atâta timp cât facem ceva ce urâm sau urmărim din lașitate. În condițiile profund competitive ale modernității, cariera noastră de rezervă, cea pe care o adoptăm din frică, va fi ambiția centrală a altcuiva. Planul nostru B va fi planul A al altcuiva, ceea ce ne pune într-un dezavantaj imediat în ceea ce privește energia și concentrarea pe care suntem capabili să le adunăm. Alegerea „sigură” ne-ar putea ruina.

Nu ai fost iubit suficient și de aceea te disprețuiești. Ce e de făcut?

În schimb, ceea ce iubim este ceea ce ne obsedează oricum. Am face-o gratis, ceea ce ne crește decisiv șansele de a stăpâni acea activitate, reducând în același timp prețul eșecului. Un deceniu de rezultate mixte într-un proiect din pasiune este în mod sigur mai puțin apăsător decât reveniri nespectaculoase pentru o întreagă carieră într-un domeniu pe care îl urâm.

În cele din urmă, nu este foarte sigur să folosim singura viață pe care o avem forțându-ne să facem ceea ce știm de la început că nu ne va plăcea doar pentru a continua să trăim. Aceasta nu este siguranță, este masochism.

Poate că toți trebuie să petrecem primele două decenii suferind prin sistemul educațional. Dar, la un moment dat, ni se permite să părăsim școala. La un moment dat, trebuie să avem o șansă de a răspunde la ce ar putea însemna viața dincolo de ascultare și timiditate.

Nu este foarte comun să avem o pasiune, majoritatea dintre noi nu avem. Totuși, dacă suntem suficient de norocoși să avem una, riscăm mult mai mult decât ar trebui dacă nu îi ascultăm chemarea.

Superstițiile zilei de Sâmbătă. Nu începe niciodată proiecte în această zi!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Previziuni axa destin-karmă pentru TOATE zodiile, valabile până în ianuarie 2025

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn și Pești. Apar tensiuni pentru o zodie

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător și Vărsător. Stres și epuizare pentru o zodie

Sursă foto: Freepik

Lună Plină în Capricorn. Care sunt NOILE previziuni pentru fiecare zodie/ascendent?

pixel