Nu trebuie să elimini pastele când vrei să slăbești! Cori Grămescu, rețeta de dietă
Autor: Ioana Popa
Data publicării:
Dacă te-ai apucat să ții dietă, trebuie să știi că te poți bucura în continuare de delicioasele paste. Iată cum le poți prepara.

"Deși tendința este de a elimina pastele din alimentație datorită glucidelor, ele sunt plăcute și pot fi consumate la prânz, dacă ținem cont de câteva precauții și o rețetă pe care le voi prezenta mai departe. În timpul şedinţelor de consiliere pentru un stil de viaţă echilibrat, primesc mereu întrebări despre paste. Pentru că, după mulţi ani în care ni s-a spus că nu e bine să ne apropiem măcar de glucide când vrem să slăbim, a intrat cumva în obișnuință faptul că trebuie să elimini grupe întregi de alimente din mesele zilnice, ca să pierzi din kilogramele în plus. Aşa că întrebările despre câte o reţetă de paste pentru prânz apar, inevitabil, în fiecare şedinţă de consiliere.

Înainte de a vă prezenta reţeta de paste pentru prânz, trebuie, însă, să vă spun că e important să alegem produse sănătoase. Putem opta pentru paste fără gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrişcă. În ultima perioadă, am folosit mult pastele de quinoa şi cele de orez. Cele cu hrişcă sunt interesante însă au o textură mai aspră şi trebuie folosite mai multe condimente, pentru aromă şi savoare.

Ingrediente (2 porții)

100 g de paste fără gluten (se cântăresc înainte de fierbere)
400 g de roşii cherry
două cepe albe
3-4 căţei de usturoi
10 bile de mozarella sau cuburi de caş de  vacă
busuioc proaspăt
ulei de măsline

Cum se prepară

Pastele se fierb în apă cu sare al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spală în apă rece şi se lasă deoparte până ajung la temperatura camerei. Se taie roşiile cherry în jumătăţi şi se înăbuşă în tigaia ceramică, la foc mic. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se adăugă peste roşii, împreună cu puțină sare. Eu folosesc sare de Guerande, nefiltrată, pentru aroma intensă. Apoi, se mai adaugă o lingură de pudră de roşii uscate şi se lasă la foc mic, până se înmoaie ceapa. Se închide focul, se lasă se răcească 30 de minute şi se adăugă o lingură de ulei de măsline.
Pastele se amestecă bine cu sosul de roşii, se adăugă bilele de mozarella şi se presară busuioc proaspăt tocat.

Este o salată de paste ideală pentru prânz, în zilele în care seara aveți antrenament", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător?

pixel