Cum să arăți încredere prin cuvinte. Ce detalii fac diferența?
Dezvoltarea încrederii este un...
Știai că aproximativ una din trei persoane adulte din întreaga lume prezintă simptome de insomnie și aproximativ 10% dintre adulți îndeplinesc criteriile pentru insomnie?
Este vorba despre multe persoane. Dar de ce? Ce te ține treaz noaptea? Să vedem care ar putea fi motivele!
Probleme emoționale nerezolvate: Gândește-te la ultima dată când ai avut probleme în a adormi. A fost o senzație grea în piept care te-a făcut să te miști de colo-colo toată noaptea? Problemele emoționale nerezolvate pot lăsa mintea prea tulburată pentru a adormi. De aceea, este important să cauți sprijin și să vorbești cu cineva despre bagajul emoțional pe care îl porți, mai ales dacă acesta interferează serios cu somnul.
Stres, anxietate: Agitația vieții de zi cu zi poate afecta sănătatea noastră mentală, iar momentul culcării pare a fi momentul perfect pentru creierul nostru să repete toate îngrijorările și stresurile zilei. Când gândurile noastre încep să zboare și stresul începe să ne afecteze, poate fi dificil să ne liniștim. Liniștește-ți mintea înainte de culcare cu tehnici de relaxare precum respirația profundă. Ține un jurnal la îndemână pentru a nota gândurile care te frământă.
Gândurile îți determină viitorul. Cât de ușor este să afectezi „puritatea” gândului?
Timp petrecut în fața ecranului înainte de culcare: Suntem cu toții vinovați că ne uităm prea mult la telefoane înainte de culcare, nu-i așa? Este prea ușor să cazi în capcana digitală a derulării continue sau a vizionării serialelor în miez de noapte. Dar știai că acest lucru perturbă ritmul circadian natural al corpului nostru? Supra stimulează creierul, iar lumina albastră artificială emisă de acele ecrane interferă cu producția de melatonină, hormonul responsabil pentru reglarea somnului. De aceea, experții recomandă să renunți să mai stai pe telefon cu cel puțin o oră înainte de culcare sau, cel puțin, să reduci luminozitatea ecranului și să îl faci alb-negru pentru a-l face mai puțin stimulant.
Lipsa unui ritual de dormit: Ce faci pentru a te pregăti de culcare? Pentru majoritatea oamenilor, răspunsul este de obicei ceva de genul: își spală fața sau își periază dinții. Dar pentru că organismele noastre iubesc rutina, este important să creezi ritualuri de culcare pentru a semnala că este timpul să ne liniștim și să ne ajute să adormim mai repede. Așadar, găsește ceva reconfortant de făcut, cum ar fi yoga ușoară, cititul unei cărți sau ascultatul unui podcast.
Lipsa expunerii la lumina naturală: Un alt motiv pentru care ai dificultăți în a adormi poate fi lipsa expunerii la lumina naturală. Îți petreci majoritatea zilei în interior sau în locuri slab luminate? Experții recomandă să petreci cel puțin 30 de minute în Soarele natural în fiecare zi pentru a regla ceasul intern al corpului și a promova un ciclu sănătos de somn-veghe. Evită să dormi prea mult în timpul zilei, de asemenea. Corpului tău îi va fi greu să facă diferența între zi și noapte.
Prea multă cofeină: Cafeaua este un energizant foarte bun dimineața. Dar rămâne în corpul nostru între 6 și 10 ore, iar acest lucru ne împiedică să adormim. Evită să mai bei cafea cu cel puțin 6 ore înainte de somn. Sau optează pentru cafea decofeinizată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Dezvoltarea încrederii este un...
Află cum poate afecta o noapte...
Mulți spun că are gust de...
Marte se pregătește de...
Previziuni zodii. Cu ce vești...
Previziuni astrale. Marte își...