#NousToutes. Zeci de mii de protestatari, pe străzile Franței. Marș pentru denunțarea violenței sexiste și sexuale VIDEO
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Zeci de mii de persoane au protestat astăzi, 20 noiembrie 2021, în Franța. Ziua nu a fost aleasă întâmplător. 

Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe franceze, inclusiv la Paris pentru a participa la marşuri organizate de colectivul feminist #NousToutes, fiind invitate să se alăture manifestaţiilor şi organizaţiile pentru protejarea copiilor, cu ocazia Zilei internaţionale a drepturilor copilului, relatează France 24 şi Le Point.

La Paris, marşul a reunit circa 50.000 de persoane, potrivit organizatorilor, 18.000, conform prefecturii poliţiei, adică mai puţin de jumătate decât în urmă cu doi ani (100.000, conform organizatorilor, 35.000, potrivit poliţiei).

Scopul afişat al manifestaţiilor a vizat ”denunţarea amplorii violenţelor sexiste şi sexuale” şi lupta împotriva ”decalajelor între politicile publice şi realitatea violenţelor împotriva femeilor”, a explicat Marylie Breuil, militantă a colectivului feminist #NousToutes, conform Agerpres. 

În afară de femei, care au asigurat majoritatea participării, la marşuri au fost prezenţi de asemenea bărbaţi şi copii.

Ziua Internațională a comemorării victimelor transgender

Ziua de 20 noiembrie nu a fost aleasă întâmplător: această dată corespunde Zilei internaţionale a comemorării victimelor transgender. Din 1999, în această zi se aduce un omagiu persoanelor asasinate şi celor care au fost împinse la sinucidere din cauza transfobiei, cu alte cuvinte, a urii sau fricii de persoanele trans.

Ziua internaţională a drepturilor copilului

În 20 noiembrie se marchează de asemenea şi Ziua internaţională a drepturilor copilului. Marşul organizat de #NousToutes a fost un prilej de a evidenţia disfuncţionalităţile legate de protecţia copiilor în Franţa, conform media citate.

Citește și: Luna Plină aduce claritate, eliberare şi vindecare. Cum poţi să îi foloseşti energia pentru o viaţă mai bună

În astrologie, Luna guvernează tărâmul emoțiilor subconștiente (și uneori conștiente) - partea din noi înșine pe care de multe ori nu o putem exprima, dar pe care o simțim la un nivel profund și sufletesc. Semnul tău lunar, sau semnul și amplasamentul în care se afla Luna când te-ai născut, dictează de ce are nevoie sinele tău interior. Dar fața schimbătoare a lunii din cosmos te afectează și pe o bază regulată, mai tangibilă. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care va fi masochistă

pixel