Noaptea Muzeelor 2023: Muzeul Copilăriei în Vreme de Război, invitat special
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Expoziţia itinerantă curatoriată de către War Childhood Museum/Muzeul Copilăriei în Vreme de Război, singurul muzeu din lume dedicat memoriei copilăriei afectate de experienţa războiului, va fi prezentată, în premieră în România, în cadrul ediţiei 2923 a Nopţii Muzeelor.

Expoziţia de la Bucureşti va include poveştile emoţionante şi obiecte-simbol ale copiilor din Ucraina, Siria, Afganistan, Bosnia, Yemen, Irak, Palestina, Eritrea, inclusiv ale copiilor ucraineni refugiaţi în România.

În timpul expunerii de la Bucureşti, echipa Asociaţiei Da'DeCe, cu sprijinul oferit de War Childhood Museum/ Muzeului Copilăriei în Vreme de Război, va susţine ateliere dedicate copiilor români şi ucraineni. Mai multe informaţii despre ateliere vor fi disponibile în curând pe evenimentul de Facebook al expoziţiei - https://www.facebook.com/events/1646217212510485.

Expoziţia Muzeului Copilăriei în Vreme de Război va fi deschisă pentru vizitatori până pe 12 iunie.

*** Creat de un grup de tineri care şi-au trăit copilăria în timpul războiului din Bosnia şi Herţegovina, War Childhood Museum/ Muzeului Copilăriei în Vreme de Război şi-a deschis porţile în 2017, în Sarajevo.

Datorită perspectivei unice a experienţelor copiilor afectaţi de războaie, War Childhood Museum/ Muzeul Copilăriei în Vreme de Război prezintă naraţiuni inspiraţionale care celebrează rezilienţa celor mici.

Pe lângă expoziţii şi activităţi de cercetare, muzeul a dezvoltat şi implementat o gamă largă de programe educaţionale, pentru a creşte gradul de conştientizare a publicului privind importanţa păcii şi a asumării responsabilităţii pentru menţinerea păcii.

Educatorii muzeului lucrează anual cu peste 5.000 de copii, atât online cât şi fizic.

În ultimii ani, muzeul şi-a extins activităţile către zonele de conflict contemporane, devenind o platformă internaţională care dă voce copiilor afectaţi de război din toată lumea.

În prezent, colecţia multi-premiatului muzeu este formată din peste 4.000 de obiecte personale şi sute de ore de mărturii de istorie orală şi mărturii video.

*** Noaptea Muzeelor 2023 va aduce publicului peste 300 de expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte şi tururi interactive.

Ca în fiecare an, vor putea fi vizitate până târziu în noapte muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute şi centre culturale, rezidenţe, saloane şi studiouri creative, spaţii ale memoriei, castele, cetăţi, mori, teatre, biblioteci sau case ale experimentelor, străzi şi palate din toată ţara.

Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 13 mai se actualizează permanent pe canalele Noaptea Muzeelor - https://noapteamuzeelor.org/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel