Momente marcante din primul an de domnie al regelui Charles al III-lea. Detalii importante din astrograma natală
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Primul an din domnia regelui Charles al III-lea a fost marcat de mai multe momente inedite pentru noul suveran britanic, precum discursuri, o încoronare grandioasă şi prima sa vizită de stat, informează luni AFP.

Regele Charles s-a născut pe 14 noiembrie 1948, având Soarele în Scorpion, Luna în Taur și Ascendentul în Leu, în timp ce mama sa avea Soarele în Taur și Luna în Leu, Ascendentul fiind în Capricorn și oferindu-i longevitatea statutului. 

Viața sa zbuciumată, problemele care s-au dorit ascunse, dar au ieșit toate la suprafață, în special cele legate de Prințesa Diana și de relația sa extraconjugală cu Camilla Parker Bowles, actuala Regină Consoartă, s-ar putea datora prezenței lui Pluto, chiar pe Ascendentul său. Se știe că lui Pluto îi plac extreme, crizele și pasiunile puterice. 

În ceea ce privește felul său de a domni, e posibil să fim martorii unei schimbări, dar și ai unor contradicții. Având în vedere că Regele are Ascendentul în Leu, va dori să atragă atenția și să strălucească în lumina camerelor, mai mult decât a dorit mama sa, cu siguranță. Deciziile sale vor fi privite cu interes de către toți, lucru pe care și-l dorește și el. Luna din Taur, în schimb, va aduce o doză destul de mare de stabilitate, însă și de continuare a unor tradiții. Nativii cu Luna în Taur au șansa de a filtra tot ce este bun și de a aduce către ei, au o formă de atașament relativ sănătoasă pentru viața lor. 

Totodată, Charles al III-lea are în casa a 5-a atât pe Jupiter, cât și pe Marte în Săgetător. Asta înseamnă că s-ar putea să aibă niște declarații destul de intense cu privire la problemele de natură internațională. Faptul că Venus este în Balanță denotă o dorință de pace în lume și reiterează abilitățile sale diplomatice. 

Iată ce au scris colegii noștri de la Agerpres despre primul său an de domnie. 

Primul an din domnia regelui Charles al III-lea a fost marcat de mai multe momente inedite pentru noul suveran britanic, precum discursuri, o încoronare grandioasă şi prima sa vizită de stat, informează luni AFP. Perioada de doliu: prima alocuţiune A doua zi după moartea reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, fiul ei cel mare, devenit regele Charles al III-lea, a apărut pe micile ecrane din locuinţele britanicilor: Vizibil emoţionat, el i-a adus un omagiu domniei îndelungate a mamei sale şi a promis că se va afla în slujba poporului său 'cu loialitate, respect şi iubire'. 'Mamei mele dragi, în momentul în care şi-a început ultima ei mare călătorie pentru a fi alături de tatăl meu drag, vreau să-i spun doar atât: mulţumesc!', a declarat atunci noul suveran, care nu şi-a ascuns sentimentele.

În acea alocuţiune înregistrată la Palatul Buckingham, Charles al III-lea i-a acordat fiului său cel mare William, care este şi moştenitorul tronului, titlul de prinţ de Wales, pe care l-a purtat el însuşi până la ascensiunea sa pe tron. Totodată, regele britanic şi-a exprimat iubirea faţă de prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, care locuiesc în Statele Unite. Puţin înainte de difuzarea discursului, în timp ce se întorcea din Scoţia, unde regina Elisabeta a II-a a decedat pe 8 septembrie 2022 la Castelul Balmoral, noul monarh a salutat îndelung mulţimea reunită la Londra pentru a-i aduce un ultim omagiu fostei suverane. Înaintea funeraliilor, doliul naţional a durat 10 zile în timpul cărora noul rege a efectuat vizite în toate provinciile istorice ale regatului britanic. Un mesaj de Crăciun vizionat de milioane de oameni pe 25 decembrie, Charles al III-lea a citit primul său mesaj de Crăciun, un eveniment de neevitat pentru casa regală după 1932 şi care este televizat din 1957. Înregistrat în capela Saint-Georges din Castelul Windsor, unde au fost înmormântaţi mama şi tatăl lui, regele Charles al III-lea le-a mulţumit britanicilor 'pentru iubirea şi simpatia pe care le-au exprimat faţă de întreaga familie regală.

În plină criză a costului vieţii zilnice şi în momentul în care o serie de greve istorice au zguduit ţara, suveranul britanic a mărturisit că se gândea la 'cei care caută metode pentru a-şi plăti facturile sau pentru a-şi hrăni şi încălzi familiile'. Peste 10,6 milioane de persoane au urmărit discursul său, un record. O încoronare grandioasă Regele Charles al III-lea a fost încoronat oficial pe 6 mai cu mare fast la Abaţia Westminster din Londra în prezenţa unor invitaţi de prestigiu, dar fără o mare fervoare populară. Alături de soţia lui, Camilla, încoronată şi ea regină, Charles a primit de la arhiepiscopul de Canterbury coroana Sfântului Edward în cadrul unei ceremonii creştine, marcată de însemnătatea deosebită pe care o are istoria monarhiei.

Evenimentul a suportat câteva modernizări: a avut o durată mai scurtă şi a beneficiat de prezenţa reprezentanţilor principalelor religii din ţară şi a unor invitaţi care evidenţiază diversitatea ce există în Regatul Unit din zilele noastre. După o procesiune până la Palatul Buckingham, familia regală a efectuat ritualul salutului din balconul oficial, însă fără prinţul Harry, care publicase în urmă cu doar câteva luni o autobiografie extrem de critică la adresa familiei sale. O vizită de stat în Germania Pentru prima lui vizită de stat, Charles al III-lea ar fi trebuit să se deplaseze în Franţa la sfârşitul lunii martie 2023 pentru a celebra îndelungata prietenie franco-britanică, înainte de a călători apoi în Germania.

Însă componenta franceză a călătoriei a trebuit să fie amânată din motive de securitate, întrucât Franţa a fost cuprinsă în acea perioadă de o serie de proteste violente faţă de reforma pensiilor. În cele din urmă, cuplul regal britanic va efectua o vizită oficială în Franţa, la Paris şi la Bordeaux, în perioada 20-22 septembrie. La Berlin, printr-un discurs istoric ce a fost susţinut în mare parte în limba germană în clădirea Parlamentului, regele britanic a lansat un apel la unitate împotriva invaziei ruse din Ucraina şi a deplâns reapariţia 'flagelului' războiului în Europa.

Reviriment al antimonarhiştilor Aproape de neauzit în timpul domniei popularei regine Elisabeta a II-a, militanţii pro-republică s-au reactivat, deşi rămân minoritari. Adeseori prezenţi în mulţime cu ocazia vizitelor oficiale ale regelui britanic, ei sunt de acum vizibili datorită pancartelor şi tricourilor pe care apare scris mesajul 'Not my King'. În timpul ceremoniei de încoronare, sute de activişti pro-republică s-au reunit în Trafalgar Square din Londra şi aproximativ 60 dintre ei au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni a Poliţiei, care a stârnit polemici după ce unii dintre protestatari au acuzat reprimarea libertăţii de exprimare. Regele britanic a fost vizat în mai multe rânduri de persoane care au aruncat spre el cu ouă în timpul unor vizite ale sale, precum cea din York în nordul Angliei în luna noiembrie, unde un bărbat, condamnat apoi la 100 de ore în folosul comunităţii, şi-a justificat fapta spunând că a dorit să răspundă astfel 'violenţelor comise de Imperiul Britanic'.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu)

Citește și Regele Charles al III-lea îndrăgește România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Previziuni astrale. Săptămâna Patimilor aduce daruri...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

pixel