Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Consumul de proteine de înaltă calitate la micul dejun, cum ar fi ouă, iaurt grecesc și carne slabă, poate spori pierderea în greutate, arată cercetările.
Un studiu a constatat că există o legătură între consumul de mai multe calorii la micul dejun și șansa mai mare de a pierde în greutate. Chiar și consumul unui desert la micul dejun, cum ar fi o prăjitură sau o bucată de tort de ciocolată, a fost legată de studiul anterior.
În general, persoanele care își consumă caloriile zilnice mai devreme în timpul zilei pot dubla pierderea în greutate.
În ciuda acestui fapt, mai mult de jumătate dintre tineri trec peste micul dejun, descoperă cercetătorii.
Iată ce l-a inspirat pe dr. Heather Leidy, coautor al studiului cu pricina, potrivit Psyblog: „Acest studiu a examinat dacă tipul de mic dejun consumat poate îmbunătăți gestionarea greutății în cazul tinerilor.
În general, oamenii își stabilesc comportamentele alimentare în timpul adolescenței. Dacă adolescenții sunt capabili să își dezvolte acum obiceiuri alimentare bune, cum ar fi micul dejun, este probabil să continue acest comportament tot restul vieții."
Studiul a inclus 28 de adolescenți supraponderali, dintre care jumătate au fost hrăniți cu un mic dejun bogat în proteine (35g) și jumătate cu un mic dejun cu proteine normale (13g).
Micul dejun normal a implicat lapte și cereale, în timp ce micul dejun bogat în proteine a inclus ouă, lactate și carne slabă.
Toți adolescenții din studiu au raportat că obișnuiau să treacă peste micul dejun aproape în fiecare zi a săptămânii.
„Grupul de adolescenți care a consumat micul dejun bogat în proteine și-a redus consumul zilnic de alimente cu 400 de calorii și a pierdut din grăsimea corporală, în timp ce grupurile care au consumat micul dejun cu proteine normale sau au continuat să omită micul dejun s-au ales cu mai multă grăsime corporală.
Aceste rezultate arată că, atunci când persoanele mănâncă un mic dejun bogat în proteine, consumă în mod voluntar mai puțină mâncare restul zilei. În plus, adolescenții care au consumat un mic dejun bogat în proteine au avut niveluri de glucoză mai stabile decât celelalte grupuri.”, a explicat Dr. Leidy.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Mercur a intrat în semnul...
Să vedem ce urmează pentru...